Атанас Атанасов спечели завинаги купата “Втора младост”

Публикувано на вт, 19 Ное. 2019
90 четения

Атанас Атанасов отново и за трети пореден път стана победител в турнира по бърз шахмат за ветерани, който се провежда ежемесечно в Клуба на пенсионера и инвалида “Втора младост”.
С това си постижение – 8 точки от 9 възможни, без нито една загуба, о.р. Атанас Атанасов с три поредни победи в турнирите според регламента става първият и единствен до момента притежател завинаги на наскоро учредената купа “Втора младост”, която замени “Шапката на Капабланка”.
Решението за замяната беше взето единодушно след предложението на м.с. Пламен Кънчев от ръководството на клуба и участниците в турнирите, след като за изминалите близо 8 години от учредяването на предходния почетен приз той беше спечелен за 16-и (но не пореден) път от м.с. Иван Илийков.
На второ място, след изключително оспорвана борба, се оказа м.с. Иван Илийков със 7.5 точки, следван плътно от разделилите трето и четвърто място гм Младен Гуджев и Димитър Цеков с по 6 точки.
За отбелязване е свежата и оригинална игра на наскоро включилия се в тези турнири артист-оркестрант Тодор Пушкаров (5 т.), чиято партия с Господинов беше отличена като най-кратка и същевременно най-красива – само 7 хода до мат, и то с черните фигури!
Участниците и в двата турнира (квалификационния и основния) използват случая да благодарят на ръководството и уредниците за проявеното внимание и подкрепа при тяхното провеждане, съобщи Живко Хлебаров.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново