Атанас Атанасов получи купата “Втора младост”

Публикувано на ср, 18 Дек. 2019
123 четения

Атанас Атанасов получи купата “Втора младост”, спечелена завинаги от него след три поредни победи. При откриването на поредния турнир по бърз шахмат (рапид, 10 минути на ход за състезател), който се провежда ежемесечно вече девета година в Клуба на пенсионера и инвалида “Втора младост”, се състоя и церемонията по награждаването на трикратния победител о.р. Атанас Атанасов.
Специално изработената за целта красива възпоменателна купа на името на клуба (осигурена от Община В. Търново и при дейното участие на мс Иван Илийков – главен организатор и идеен вдъхновител за създаването на турнира) бе връчена на шампиона от представителите на ръководството Стефка Никова и Христо Друмев. Г-жа Никова отбеляза изключителните успехи на клубните шахматисти, сред които гросмайстор Младен Гуджев, двама майстори на спорта – Иван Илийков и Пламен Кънчев, и четирима кандидат-майстори. Тя изтъкна, че при провеждащия се вече за втора година в клуба турнир между пенсионерските клубове от общината, 14 от 28 участници са представители на “Втора младост”.
Заедно с купата Атанасов получи и материална награда, осигурена от Пенчо Кънчев, син на мс Пламен Кънчев. Пенчо Кънчев работи в известна клиника по рехабилитация и следоперативна терапия в град Бон (Германия) и не за пръв път става спонсор на такива мероприятия.
Победител в последвалия турнир стана отново Атанас Атанасов, който, въпреки че необичайно започна състезанието с две загуби (от Хлебаров и Пушкаров), започна да громи един след друг преките си конкуренти. Тези две нули в таблицата са единствените за него през отиващата си 2019 г., като досега печелеше турнирите без поражения и само с няколко, и то борбени, ремита.
В крайна сметка начело се оказаха трима състезатели с еднакъв брой точки (5.5 от 9 възможни), които след отчитане на допълнителните показатели се наредиха както следва: Атанас Атанасов, мс Иван Илийков и Ангел Русанов Ангелов от Самоводене – участник едва за трети път в тези турнири.
С този си нов успех Атанасов, ако стане трикратен пореден победител, дава заявка да спечели и новоучредения приз под името “Купа на шахматните сеньори” (за такива се смятат шахматистите над 60 години). Предложението за новата купа е на мс Пламен Кънчев, съобщи Живко Хлебаров.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново