Анулират единствената победа на “Локо” (ГО)?

Публикувано на ср, 30 сеп. 2020
249 четения

Победата на “Локомотив” (ГО) в последния кръг на Втора лига с 1:0 над “Витоша” (Бистрица), която бе и единствена за горнооряховци за сезона, най-вероятно ще бъде анулирана и на тима ще бъдат отнети 3 точки.
Причината е, че “Витоша” (Бистрица), който излезе в мача с “Локомотив” предимно с юноши, се отказва от участие във Втора лига. Футболистите на отбора са били информирани, че “тигрите” спират в първенството, както и в турнира за Купата на България.
“Витоша” ще продължи да развива детско-юношеската си академия. Благодетелят на клуба Сергей Ташков потвърди пред Dsport информацията за разпускането на отбора. Треньорът Костадин Ангелов заяви, че е напуснал още сутринта и решението за разпускането на тима е на собствениците.
“Витоша” (Бистрица) трябваше да гостува на “Черноморец” (Балчик) в двубоя за Купата на България, а в събота да гостува на “Нефтохимик” в Бургас за първенството, но няма да се яви на мачовете.
Проблемът за горнооряховския тим е, че по Наредбата на БФС, ако даден отбор се откаже от участие преди Нова година, резултатите от мачовете му се анулират, а само ако това стане през пролетния полусезон, резултатите се запазват и до края се присъждат служебни победи с 3:0 за съперниците му. Очаква се Спортно-техническата комисия на БФС да излезе с официалното решение.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново