Ангел Станков поема “Академик”

Публикувано на чт, 25 Юли 2013
267 четения

Ангел Станков е най-вероятният нов старши треньор на “Академик” (Свищов). Опитният специалист пристигна вчера следобед в крайдунавския град за среща с кмета Станислав Благов и ръководството на клуба. Снощи той изгледа и контролата на “студентите” с “Дунав” (Русе) на градския стадион, за да придобие първи впечатления от тима, след което трябва да са финализирани преговорите.
Ангел Станков трябва да наследи на поста поелия в началото на седмицата шампиона “Лудогорец” Стойчо Стоев.
Станков обяви, че първо иска да се запознае със състоянието и качествата на отделните футболисти и на тима като цяло, както и да чуе изискванията на ръководството.
“На този етап е важно докъде са стигнали момчетата с подготовката и каква е селекцията. Чухме се с кмета Станислав Благов, той ме покани да дойда в Свищов и да разговаряме. Имах предложения от чужбина, но не ми се излиза. 4-5 години бях навън, станах шампион на Сирия, вицешампион в Азия. Сега предпочитам да остана в България. Надявам се да работя в “Академик” и да направим конкурентен отбор”, каза Ангел Станков.
Той е роден на 28 юли 1953 г. Като юноша играе в “Академик”, после преминава в мъжкия отбор, а оттам в “Бдин” и “Левски” (София). С екипа на “сините” има 82 мача и 17 гола. За “А” националния отбор има 10 мача и 1 гол, а за младежкия национален отбор – 5 мача. След края на спортната си кариера завършва НСА и става треньор. Ръководил е “Левски”, “Беласица” (Петрич), “Родопа” (Смолян), “Чавдар” (Бяла Слатина) и в Сирия. През 2009 г. бе в “Левски” (Елин Пелин), а преди това бе и селекционер на националния аматьорски отбор и го изведе до финал за Купата на регионите (аматьорското европейско първенство).
Ангел Станков, или Бат Геле, както е известен във футболните среди, се запомни най-вече с това, че през 1999 г. начело на “Левски” постигна през есента 14 победи и 1 реми с “Литекс”, за което бе освободен, а впоследствие това се оказа грешен ход на ръководството, коствал шампионската титла.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново