Ангел Ганцаров написа първата История на великотърновския спорт

Публикувано на ср, 24 апр. 2019
143 четения

Първата книга за пълната история на спорта във Велико Търново и региона написа великотърновският статистик и журналист Ангел Ганцаров. “Спортната слава на Велико Търново” се нарича изданието, което съдържа не само ценни сведения и факти за историята на спортните клубове в града, но и богат снимков материал. Авторът преди това издаде книги и за футбола в града и историята на ФК “Етър”, а сега за първи път обхваща всички спортове.
Първата част на книгата обхваща периода от 1896 г. (създаването на първия спортен клуб в града) до наши дни. Втората част е озаглавена “Спортната слава на Велико Търново” и съдържа четири глави: спортисти – почетни граждани на В. Търново; великотърновски спортисти, участвали в Олимпийски игри; спортисти, избирани за № 1 на В. Търново и “още нещо за спорта в града”. Всичко това е събрано в 368 страници, от които 32 цветни, с общо над 450 снимки.
Официалното представяне на книгата е утре от 18:30 ч. в Клуб Седем, като на срещата са поканени близо 30 от най-известните спортисти и треньори от нашия град.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново