Александър Томаш: Ще дам от себе си всичко, за да се спаси “Етър”

Публикувано на пт, 20 Ное. 2020
135 четения

Александър Томаш подписа договор с “Етър” и ще води тима още за утрешното гостуване на “Славия”. Мачът е в столицата от 12:15 ч. в събота, главен съдия е Георги Иванов. “Виолетовите” ще се опитат с новия наставник най-после да спрат серията без победа и да вземат трите точки в битката за оцеляване.
В щаба на Томаш влизат и неговите постоянни асистенти Константин Мирчев и Тодор Кючуков, а ще им помага и Калоян Чакъров. 42-годишният великотърновец, който започна и завърши футболната си кариера именно в “Етър”, даде първото си интервю като старши треньор на “виолетовите”.

– Какво те накара да приемеш това предизвикателство?
– Всичко в живота е предизвикателство. Да, може би в началото подхождах емоционално, но с моя екип разговаряхме и преценихме, че ние сме хората, които можем в този тежък момент за “Етър” да помогнем. Длъжен съм да дам всичко от себе си, така го усетих. Защото в момента на “Етър” действително трябва да му се помогне.
– Бързо ли се разбрахте с ръководството?
– В момента, в който дойдоха и седнахме на разговор, на десетата минута бях убеден, че имат желание да направят всичко възможно да опитат “Етър” да остане в Първа лига.
– Остава ли това амбиция и цел пред теб и щаба ти?
– Това винаги ми е било цел. Първото нещо, което попитах, е: ще живуркаме или ще направим всичко възможно в тази тежка ситуация “Етър” да се спаси от изпадане и оцелее в елита.
– С какъв щаб ще работиш?
– При мен той е постоянен – Константин Мирчев и Тодор Кючуков. Познавам от доста време Калоян Чакъров – човек, който винаги е бил в “Етър”, разговарял съм с него и той ще помага.
– Очакват ли се някакви промени в отбора?
– Ние не сме магьосници, но първото нещо, което трябва да направим, е да вдъхнем увереност на тези футболисти. На този етап няма как да попълним нещо, но естествено има неща, които трябва много да се подобряват и ако искаме да постигнем това, което всички желаем, трябва да има и промени.
– Има ли за теб допълнителен сантимент – ти си великотърновец, вицешампион с детския отбор, а като капитан на мъжкия тим през 2012 г. влязохте в елита?
– Аз започнах футболната си кариера в “Етър” и я завърших в “Етър”. Да, търновец съм и през годините сме имали доста разговори, отказвал съм два или три пъти. Но сега в тази ситуация, която наистина е доста тежка, плюс ковид и пандемии, някак си усетих, че съм длъжен да дам максимума от себе си и да се опитам да помогна на “Етър”.
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново