Ако се класира за Лига Европа, “Етър” ще прескочи предварителния кръг

Публикувано на вт, 28 май 2019
141 четения

Победителят от баража “Левски” – “Етър” ще прескочи предварителния кръг на турнира Лига Европа и ще започне от първия квалификационен кръг. Мачовете от него са на 11 и 18 юли, а жребият – на 18 юни. В него ще вземат участие 94 отбора, от които 87 влизат направо плюс седемте победители от предварителния кръг.
Който и от двата отбора – “Левски” или “Етър” да се класира за евротурнирите обаче, той ще играе с коефициента на България, който е приличен – 3.500. Клубният коефициент на “сините” е 2.000, а “Етър” няма коефициент, т.к. в последните пет сезона не е играл в Европа. Същото е положението и с другия ни евроучастник ЦСКА, който има 2.500 и също ще играе с коефициента на България. Това поставя “червените” сред поставените отбори и ще им позволи да избегнат най-силните съперници като “Легия” (Варшава), “Стяуа”, “Малмьо” и др. Възможният им най-силен непоставен отбор е бившият отбор на Артьом Артюнин – “Левадия” (Естония), както и “Дунайска стреда” (Словакия).
Засега сайтът на УЕФА поставя другия български представител “Левски” или “Етър” сред деветте отбора, изчакващи дали ще са сред поставените, или непоставените. Това няма да зависи от факта кой от “Левски” или “Етър” ще спечели баража, а от това кои точно ще са имената на останалите отбори, които ще придобият право на участие и дали някой от тях няма да има коефициент по-висок от 3.500.
Всичко това е засега само в сферата на мечтите. Нека първо мине така важната битка “Левски” – “Етър”.

Анатоли ПЕТРОВ
сн. Анатолий ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново