Аделина Величкова грабна купата в шахматния турнир “Момина крепост”

Публикувано на вт, 27 Ное. 2018
199 четения

50 участници събра второто издание на шахматния турнир “Момина крепост”, който т.г. бе вътрешен и право на участие имаха само тези от школата на ШК “Асеневци” от четирите общини, в които треньорите в клуба обучават деца. ТД “Трапезица” и “Момина крепост” бяха любезните домакини на събитието, събрало състезатели от Велико Търново, Лясковец, Павликени и Полски Тръмбеш.
След пет оспорвани кръга шампион стана Аделина Величкова от ШК “Асеневци”, която събра максимален актив от 5 точки. На второ място с 4.5 т. се класира един от “ветераните” сред децата в школата Димитър Марков. Третото място бе отредено на младата надежда Веселин Маринов, с който неговите треньори обичат да се шегуват, че заплашва да стане по-известен от своя съименник в близките години. На четвърто място с много добра игра се нареди Данаил Боев. “Дидко е едно от много талантливите ни деца, които не спират да ни изненадват положително”, коментира неговият треньор Даян Нинов. Петото място зае най-колоритният състезател на ШК “Асеневци” Ивелин Стефанов, който винаги радва със своето присъствие както на тренировки, така и на турнири. Момчил Гочев постигна голям успех, попълвайки призовата шестица в генералното класиране, с което подаде своята заявка за още по-челни позиции занапред. В класацията при момичетата Радост Асенова грабна златото. Среброто бе отредено на Полина Георгиева, а Невена Атанасова стана трета при нежния пол.
За децата, започнали тренировки през тази учебна година, беше направено отделно класиране по класове. Кристиян Ковачев се представи най-добре сред първокласниците, следван от Кристиян Яламов и Димитър Кънчевски. При второкласниците триумфира Ерик Иванов, който бе най-добре представило се дете от школата в П. Тръмбеш. След него се наредиха Иван Вълчев и Милен Мянов. В битката при третокласниците надделя Калоян Капнилов, нареждайки се на първо място и при децата от Лясковец. Иван Коеджиков и Николай Георгиев се наредиха след него. В групата на четвъртокласниците най-добре се представи Станислав Христов, а след него се наредиха Гален Кръстев и Петър Ноколов. От школата на “Асенeвци” в Павликени Денислав Христов доказа превъзходство, заемайки и седма позиция в генералното класиране.
Председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов връчи наградите на малките призьори. За всички участници имаше грамоти, бяха раздадени 18 медала, купа и над 15 предметни награди. А за малчуганите, които не успяха да се домогнат до призовите места, организаторите бяха предвидили специална томбола с много изненади, като всяко дете си тръгна с подарък.
“Много сме щастливи от факта, че толкова много малки слънчеви личица огряха поредния ни вътрешен турнир. Идеята ни бе децата да се запознаят с обстановката на турнир и да се подготвят за по-големите и престижни издания занапред. Ние дадохме всичко от себе си, за да може те да си тръгнат от турнира с усмивка, затова се постарахме и всеки от тях да получи по нещичко за спомен. Сърдечно благодарим и на родителите, които така търпеливо отделиха от съботния си ден, за да може техните дечица да поиграят шах с нас, както и на любезните домакини, които предоставиха отлични условия за игра”, коментираха треньорите Даян Нинов и Цвета Галунова.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново