8 състезатели с осем медала за ТК “Инвикта”

Публикувано на ср, 19 юни 2019
173 четения

Осем медала спечелиха осемте състезатели на ТК “Инвикта”, водени от треньорите Стефан Купичков и Пламен Николаев, на международния турнир “Дупница оупън”. Младите таланти грабнаха 5 златни, 2 сребърни и 1 бронзов медали. Надпреварата бе организирана от СК “Гладиатор” в лицето на Христо Михалчев, община Дупница и БФТ. В турнира взеха участие над 400 състезатели от 6 държави – България, Гърция, Македония, Сърбия, Русия и Албания, във всички възрастови групи.
При децата в клас А златен медал за клуба завоюва Радослав Шабанаков със силен финал срещу съперник от Гърция. В клас Б при деца клубът се представи с трима свои състезатели и отвя конкуренцията, като не отстъпи почетното първо място в нито една категория. Марин Млеченков на полуфинала се би мъжки с конкурент от Гърция, след което с технична и силна игра пребори и противника си на финала. Илиян Песаров в категория до 21 кг взе златния медал с убедителна победа на финала с голяма точкова разлика. Ивайло Йорданов се окичи със злато след голяма конкуренция в категорията си до 33 кг.
При кадетите “Инвикта” участва с двама свои състезатели, които завоюваха златен и бронзов медал. В категория до 65 кг със злато след силна игра се окичи Цветелин Дурчев. А Калоян Йорданов в категория до 45 кг остана трети и се прибра с бронзов медал от състезанието.
Юношите бяха представени също от двама състезатели, които се завърнаха със сребърен и златен медали. Николай Млеченков завоюва златния медал с технична игра и победа над гръцки състезател в полуфиналите, а Християн Ангелов остана на крачка от победата и се окичи със среброто.
“Осем състезатели – осем медала, пет от които златни. “Инвикта”, макар и не влязла още в пубертета, благодарение на здравата работа и силния дух на момчетата и момичетата, се развива перфектно и го доказва на всяко едно състезание. Горд съм с всички тях и ще продължавам да давам всичко от себе си за тяхното развитие”, заяви старши треньорът на клуба Стефан Купичков.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново