8 медала за каратеките на “Етър” от европейското

Публикувано на чт, 21 сеп. 2023
198 четения

Карате клуб “Етър” взе участие в 20-ото издание на Европейско първенство по карате годжу рю. Състезанието в белгийския град Лиеж се проведе в продължение на 4 дни, като в него се включиха от 9-годишни деца до ветерани. За българския тим стартираха 14 каратеки, като 6 бяха от великотърновския клуб.
“Отбори от 18 държави се включиха в Европейското първенство, като общият брой участници бе 900, което прави това състезание едно от най-значимите, защото ни даде възможност да премерим сили в доста силна конкуренция. Нашите състезатели спечелиха 8 медала, от които 3 златни, 2 сребърни и 3 бронзови и с това спомогнаха да се класираме на 5 място в отборното подреждане по държави.
Европейски шампиони станаха Борислав Благоев на ката индивидуално и на кумите в категория -27 кг при 9-годишните деца, както и Дария Мартинова на ката индивидуално в същата възраст. Сребърни медали спечелиха Георги Марков в кумите до 11 години на +43 кг. и Борис Радоев на кумите при 12-13 години на -55 кг. С бронз се окичиха Дария Мартинова на кумите на +34 кг и отборът ни на кумите и ката при 11-годишните в състав Георги Марков, Стефан Петров и Борислав Благоев.
Ако трябва да правя равносметка за представянето на своите състезатели на поредното състезание от такъв висок ранг, мога да заявя, че определено имаме напредък и израстване не само от техническо естество, но и от тактическо”, разказа треньорът на етърци Николай Лесичков. Той информира още, че по същото време Амира Абулибде е участвала на един от най-силните турнири в Европа, където се е представила много добре, заемайки 7 място от 44 състезатели. Следващата седмица на етърци им предстои участие на турнир в Хърватска в град Риека.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново