8 километра пробяга проф. Михаил Харалампиев за 80-ия си юбилей

Публикувано на чт, 30 Ное. 2023
705 четения

Нетрадиционен, но типичен за него начин намери проф. Михаил Харалампиев да отпразнува 80-ия си рожден ден. Популярният великотърновски учен и общественик е роден на 30 ноември 1943 г. в 14 ч. и точно в същия час днес стартира демонстративно бягане на 8 километра. На пистата на стадион „Ивайло“ компания във внушителните 20 обиколки му правеше Йордан Грозданов.

Преди старта проф. Харалампиев получи почетен адрес от името на началника на НВУ „Васил Левски“ бриг. Генерал Иван Маламов.

„На 80 години се чувствам около 50-55-годишен като се има предвид теглото, пулсът, начинът на хранене… Не е клише да кажа: човек не е на толкова години, колкото му пишат, а на колкото се чувства. Аз даже мислех да правя 80 обиколки, т.е. 32 км, което не е чудно, след като съм пробягал високопланинския маратон на Трявна от 26 км. Но и тази щуротия ще се случи“, коментира проф. Михаил Харалампиев.

По-добре е докато човек е жив, музиката да свири, а не някъде другаде, когато музиката ще свири за него и някой ще казва: той беше добър човек… Момчета и момичета, запомнете едно: спортът е здраве, отправи към младите посланието си юбилярът.

Анатоли ПЕТРОВ
сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново