281 гимнастички – на държавното, организирано от КХГ “Етър”

Публикувано на пт, 16 окт. 2020
61 четения

Точно 281 гимнастички в различни възрастови групи участваха в държавното първенство по масов спорт, организирано от Клуба по художествена гимнастика “Етър”, с подкрепата на Община Велико Търново и ОП “Спортни имоти и прояви”. В надпреварата се включиха 31 отбора от 10 града от страната. Състезанието се проведе при строги противоепидемични мерки, като на всеки влязъл в залата на Спортен комплекс “Ивайло” бе измерена температурата и отбелязан в списък. Предвид изискванията за ползване на 50 % от седящите места в залата бе допускан само по един придружител на дете. След като даденият отбор представеше съчетанието си, състезателки и придружители напускаха и тогава влизаше следващата група. Още две зали бяха осигурени за загряващите състезателки, за да има максимална дистанция и да се избегне смесване на отборите.
За гимнастичките имаше медали с логото на БФХГ, магнити със снимка на изявата и маска за всеки участник, за отборите грамоти, поставени в рамка. Спонсори осигуриха лакомства и сокчета за всяка участничка.
“Постарахме се максимално и вярваме, че организирахме добро състезание. С малки изключения отборите и треньорите бяха добре подготвени с декларации и запознати с противоепидемичните изисквания. Отговорник по тази част беше Валя Маркова, за което искрено ѝ благодарим. Направихме всичко възможно да осигурим максимално добри условия, предвид обстановката”, коментира Савина Ганчева – председател и треньор на КХГ “Етър”.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново