28 отбора в зимния турнир, “Сто кила” и “Мъка” ще внасят колорит в битките

Публикувано на пн, 14 ян. 2019
161 четения

28 отбора ще участват в поредното издание на зимния турнир по футбол в ДКС “Васил Левски”, който започва днес. След като доскоро записаните отбори бяха 20, в последните дни се включиха още осем. Бройката е по-голяма от предишните турнири и сформирахме седем групи по 4 отбора, съобщи секретарят на Зоналния съвет на БФС Игор Бакьов. Жребият в петък оформи групите и бе направена програмата.
Сред участниците са традиционно познатите силни състави – последният победител “Лайтс”, финалистът “Епъл” (Джулюница), предишният първенец “Тера Трак” и финалист “Табако Трейд”, както и “Ветеран Турист”, “Амфора” (Драганово), “Яна-1” и “Ресен-2012”, “Сико”, “Ресторанти Щастливеца”, “Мусала Брокер”… Селищата от областта също традиционно присъстват в лицето на “Ужас” (Присово), “Рудановски” (Константин), “Кока-Кола” (Джулюница), “Победа” (Кесарево) и др.
За първи път срещу мъжете ще има и женско присъствие – новият тим на “Войводите” е смесен, като в него ще се пуснат и футболистките от женския “Етър” Радослава Славчева, Велизара Владимирова… Лидер на тима е Йордан Грозданов, който пък вероятно ще е най-възрастният футболист в надпреварата с неговите 54 години. Ново име е “Машинката”, съставен от играчи на Павликени и кръстен в памет на загиналия Георги Вълчев – Машинката.
Колорит ще внасят и нови имена като “Мъка” и “Сто кила”, като последните обявиха, че нямат футболист под 100 кг…
Турнирът стартира днес от 17 ч. с мача “Сто кила” – “Ресторанти Бианко”, от 18 ч. е срещата “Ла Фурия” – “Мусала Брокер”, от 19 ч. “Фортуна” – “Тера Трак” и от 20 ч. “Победа” (Кесарево) – “Лайтс”. Мачовете от редовната фаза ще са всеки ден от понеделник до петък, като срещи няма да има само на 18 януари поради заетост на залата. Финалните битки и награждаването са на 8 февруари.

Група А
Сто кила
Ла Фурия
Мусала Брокер
Р-ти Бианко
Група Б
Фортуна
Победа (Кесарево)
Лайтс
Тера Трак
Група В
Автокъща Евролукс
Мастър Пик
Ужас (Присово)
Мъка

Група Г
Стима
Ветеран Турист
Амфора
Ресен-2012
Група Д
Ветерани плюс
Рудановски (Константин)
Яна-1 (Ресен)
Кока-Кола (Джуланица)
Група Е
Спартанци
Машинката
Медиана
Сико
Група Ж
Р-ти Щастливеца
Табако Трейд
Епъл (Джуланица)
Войводите

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново