28 отбора стартираха в зимния турнир по футбол в ДКС “В. Левски”

Публикувано на вт, 14 Ян. 2020
184 четения

28 отбора участват в поредното издание на традиционния зимен турнир по футбол в ДКС “Васил Левски”, като бяха разпределени в седем групи по 4 тима. Надпреварата стартира снощи с мачовете “Лайтс” – “Баскетфутболери”, “Кеш кредит” – “Ключарско ателие”, “Спартак” – “Стима” и “Амфора” – “Ресторант Его”.
Настоящият първенец “Ресторанти Щастливеца” отново влиза в битката за трофея и ще изиграе първия си мач тази вечер. Участниците в надпреварата са измислили доста интересни имена за отборите си. Ръка към купата протягат футболистите на “Булевард”, “Стоте”, “Черните пантери”, “Баскетфутболери”, “Автодизел”, “Мъка” и т.н. Не липсва и тим на фенове на английския футбол и по-специално на “Лестър”, които ще играят под името на любимия си клуб.
Ето и всички отбори в групите:
Група “А”: “Лайтс”, “Кеш Крадит”, “Ключарско ателие”, “Баскетфутболери”, Група “Б”: “Спартак”, “Амфора”, “ЕГО”, “Стима”, Група “В”: “Щастливеца”, “Бест кар- 08”, “Булевард”, “Стоте”, Група “Г”: “Мусала Брокер”, “Панорама Елена”, “Автодизел”, “Табако Трейд”, Група “Д”: “Ветеран турист”, “Тера Трак”, “Лестър”, “Черните пантери”, Група “Е”: “Медиана”, “Павликени”, “Уинбет”, “Кока Кола”, Група “Ж”: “Епъл”, ФК “Д. Оряховица”, “Мъка”, “Спарта”.
Срещите са от по две полувремена от по 20 минути с почивка от 5 минути. В игра са пет полеви състезатели и един вратар. Ъгловите удари се бият с крак, страничните хвърляния с ръце, не се зачита гол, вкаран с ръце, това важи и за вратарите, които хвърлят топката с ръка. Отстоянието на противник при изпълнение на статични положения е три метра. Наказателните удари се бият от седем метра, футболистите на двата отбора застават зад деветия метър.
Организаторите от Зоналния съвет на БФС във В. Търново информираха, че на осминафиналите ще продължат първите два отбора от всяка група, плюс двата тима с най- добри показатели от заелите трето място в групите.
В предварителната фаза срещите ще бъдат ръководени от по един съдия, за елиминациите арбитрите ще са по двама. Участващите футболисти трябва да знаят, че агресията срещу длъжностните лица ще се санкционира според Дисциплинарния правилник на БФС и наказанията ще важат за първенствата, в които се състезават.
Жълтият картон означава отстраняване за две минути от игра. Второто официално предупреждение на същия състезател му носи червен картон и нови две минути намален състав за отбора му. След тяхното изтичане в игра може да влезе друг футболист от тима. Директният червен картон оставя отбора в намален състав до края на мача.
Премията за победителя е 445 лева, второто място носи 334 лева, третото 223 лв., четвъртото 112 лв. Първите три места се стимулират още с купа и медали. Голмайсторът на турнира и най-добрияt вратар ще вземат по 56 лева.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново