24 футболисти картотекира “Локо” за пролетта, напълно обнови защитата

Публикувано на чт, 13 февр. 2020
133 четения

С 24 футболисти ще разполага горнооряховският “Локомотив” за пролетния полусезон във Втора лига. Това стана ясно, след като селекцията в клуба преди подновяването на първенството приключи в началото на седмицата. Вълчан Чанев е най-новото име в тима, както “Янтра ДНЕС” вече писа. Халфът е юноша на “Хасково”, с който игра във Втора лига, един сезон бе в “Арда” (Кърджали), а три години – в “Ботев” (Гълъбово), откъдето идва. Освободен от “Локомотив” пък бе Стивън Славков.
Така в БФС бяха картотекирани 24 футболисти, сред които са и шест юноши от школата на клуба. Двама от младоците – Момчил Кузманов и Янислав Цачев, имат сериозен шанс да се наложат в основния състав. Вратарят Ивайло Стефанов също често ще попада в основната група. Най-вероятно той ще е в състава още за първия мач от пролетта с “Черноморец”, тъй като вторият вратар на “Локо” Ивайло Василев е с лека контузия.
Шестима нови футболисти картотекира ръководството. Диян Вълков е опитен вратар, със стаж във водещи тимове у нас. Другите нови са Величко Величков, Вълчан Чанев, игралият в “Етър” нападател Стефан Неделчев, Цветомир Вачев от “Локо” (Сф) и младият Никола Какамъков, който е юноша на “Локо” (ГО), а сега идва от “Павликени”.
На опитните Величко Величков – Крауча и Вълчан Чанев ще се разчита да заместят в отбраната напусналите титуляри Ивайло Тодоров и Михаил Минков. Момчил Кузманов пък ще бъде налаган на мястото на бившия капитан Атанас Фиданин. Треньорският щаб се надява, че така ще бъдат решени проблемите в защита, които се отвориха след напускането на няколко основни играчи.
“Локомотив” направи добра подготовка, като се изключи последната седмица, когато заради лошото време пропаднаха две контроли. С изключение на Цачев и Василев, които се оплакват от болки в глезените, всички футболисти тренират при пълно натоварване, включително и Иво Харизанов.
За разлика от много други отбори във Втора лига, финансовото състояние на клуба е стабилно, похвалиха се от ръководството. “С помощта на Общината са обезпечени всички текущи разходи. Притесняват ни единствено задълженията към НАП и разходите за обезщетения към бивши футболисти”, коментира председателят на спортната комисия в Общинския съвет Георги Бижев. Дълговете към НАП са в размер на близо 150 000 лв., освен това “Локо” има задължения към футболисти, играли за отбора в Първа лига, които са осъдили клуба за обезщетения. Клубът изплаща суми на Мадианга и Бедри Рюстемов, а сега ще трябва да плаща и на Стефано Кунчев, който също спечели делото срещу “железничарите”.
“Железничарите” завършиха на осмо място през есента, като целите им за първенството са да са в горната половина на таблицата. В събота отборът пътува за Балчик, а първият му официален мач е в неделя от 14:00 часа срещу местния “Черноморец”.

Анатоли ПЕТРОВ
сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново