220 лекоатлети – “Заедно срещу насилието”

Публикувано на ср, 6 Дек. 2017
63 четения

Лекоатлетически турнир под надслов “Заедно срещу насилието!” организират Зонта клуб Велико Търново заедно със Спортен клуб “Етър-Академик” в петък от 10:00 ч. на закритата писта на стадион “Ивайло”. В надпреварата ще участват 220 атлети от 11 спортни клуба от 6 области на България – Велико Търново, Габрово, Шумен, Разград, Плевен и Русе.
Турнирът се провежда в рамките на 16-те дни на активност на Зонта Интернешънъл, започващи всяка година от 25 ноември – Международен ден за елиминиране на насилието срещу жени и приключващи на 10 декември -Международен ден на правата на човека.
Кампанията на Зонта Интернешънъл е насочена към повишаване информираността на хората за насилието над жени и деца във всичките му форми – социални, религиозни, икономически, етнически и расови. Всяка трета жена и всяко четвърто дете по света са били жертви на насилие.
С организирането на спортния турнир Зонта клуб Велико Търново и СК “Етър-Академик” се стремят да дадат гласност и да информират младите хора за техните права и тяхната защита, да повишат тяхната непримиримост към всички форми на насилие, както и да повишат обществената нетърпимост срещу посегателствата над личността и достойнството на всеки човек.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново