18 медала за КК “Калоян” от турнира “Алеко”

Публикувано на ср, 15 май 2019
240 четения

Отново силно представяне за каратеките на КК “Калоян” – този път на надпреварата за Национална купа “Алеко” в Свищов. В тежкото състезание, продължило повече от 14 часа, възпитаниците на сенсей Севджан Мехмедова грабнаха 18 отличия – 4 златни, две сребърни и 12 бронзови.
6-годишната Йоана Палазова е шампионка на макивара до 8 г., Живомир Минков е с бронз на макивара и пети на ката. Калоян Минчев, също на 6 г., е със злато на макивара до 8 г, като и тримата играха за първи път и се представиха достойно.
Теодор Недев е с три медала – злато на ката и бронзови на кумите и макивара. Божидара Тотева спечели златен медал на ката до 9 г. и бронз на кумите, тя също играе за първи път. Мариян Николов е с бронз на макивара, Станимир Йорданов – пети на ката и кумите. Михаил Иванов и Виктор Георгиев са пети на ката и кумите в най-многолюдната категория и успехът им има стойността на медал. Рая Рускова е трета на ката и кумите до 14 г., Стефания Денева е втора на кумите, а Ивайло Димитров е трети на кумите.
Никол Брайнова е пета на ката и кумите, Велизара Костова втора на ката и трета на кумите, Адриана Бояджиева е трета на ката до 12 г. и пета на кумите. Тя игра силно при по-големите, родени 2007 и 2008 г., а е набор 2009, изключително дисциплинирана и с огромно желание за победа.
Списъкът с успехите продължиха Грасиела Маринова – трета на ката, отборно Адриана, Грасиела и Велизара са трети на кумите до 12 г. Калоян Тодоров е пети на кумите до 14 г., както и Светозар Бялков. Треньорката Севджан Мехмедова е изключително доволна от представянето не само на медалистите, а и на останалите състезатели с призови места в сериозната конкуренция.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново