14 гола в първия ден на зимния турнир по футбол на малки врати

Публикувано на ср, 15 ян. 2014
456 четения

“Чешмата” (в сини екипи) изненадващо победи “Ив Комерс” на старта на турнира. сн. А. ГАНЦАРОВ

Традиционният зимен турнир по футбол в зала започна в Двореца на културата и спорта “Васил Левски” – Велико Търново. 14 гола и оспорвани мачове белязаха първия ден от надпреварата.
Изненада се получи още в първия мач, който противопостави отбори от група “А”. Пълният с футболисти на “Локомотив” (ГО) състав на “Ив Комерс” загуби с 2:1 от “Чешмата”. За “Ив Комерс” играха Ангел Кабакчиев, Ивайло Велчев, Даниел Панайотов, Лъчо Русев и Димитър Димитров, тимът първи поведе в резултата. Ангел Кабакчиев в 10-ата минута отбеляза първия гол в турнира – 1:0. Съперникът обаче не се смути и веднага след почивката изравни чрез Борислав Гешев. В 31-ата минута Стамен Денчев вкара и второ попадение и донесе изненадващата победа с 2:1 за “Чешмата”.
Същият резултат се получи и във втория мач – от група “Б”, между отборите на “Скорпион Инвестстрой” и “Ветеран Турист” – 2:1. Срещата бе много оспорвана, а трите гола паднаха едва след почивката. Ивелин Генов в 25-ата минута откри за “Скорпион Инвестстрой”, а Павлик Карабоев покачи на 2:0. Четири минути преди края обаче Светослав Велчев намали на 2:1, а отново той в следващата атака можеше да изравни, но ударът му от 2 метра бе спасен от вратаря на “скорпионите” Димитър Тотев, което бе и с цената на победа за неговия тим.
В третия тимът на “Ресен-2012” се наложи с 4:2 над “Алпласт”, но и този мач бе крайно оспорван. Танер Халилов откри за ресенчани в 16-ата минута, но в началото на втората част Галин Кирчев изравни. Иван Сапунджиев бе точен за 2:1, но отново Кирчев в 31-ата минута направи 2:2. В следващата атака пак Сапунджиев реализира за 3:2, но мачът остана много завързан. В последната минута след удар на Винелин Петков съперникът претендира, че топката не е преминала голлинията, но реферът Станислав Ставров призна гола и веднага след това даде край на мача.
В последния мач емоциите вече не бяха толкова големи, а “Търново Юнайтед” би “Фантом” с 2:0 в група “Г” с по един гол през двете полувремена. Александър Вълчев в 18-ата минута и Виктор Досев в 37-ата бяха точни за победата, която изведе “Търново Юнайтед” временно на първото място в групата.
Снощи се изиграха първите двубои и в останалите четири групи. От 17 ч. в група “Д” играха “Ботев Дебелец 21” и “Вило Килифарево”, а след тях бяха мачовете “Росица” (Поликраище) – “Късметлиите” от група “Е”, “Илстрой” – “Младите боляри” от група “Ж” и “Банка ДСК” – “Ником-Н” от група “З”. Днес са вторите срещи в първите четири групи.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново