11 медала и сребърна купа за “Локо” от турнир в памет на Продан Гарджев

Публикувано на пт, 27 сеп. 2019
51 четения

Второ място в отборното класиране и 11 медала, един от които златен, спечелиха състезателите на горнооряховския клуб по борба “Локомотив” в Средец. Странджанският град за 15-и път бе домакин на открит турнир по свободна борба в памет на олимпийския шампион змс Продан Гарджев. Участваха над 130 млади борци от 15 отбора във възрасти подготвителна група, деца, момчета, момичета, кадети и кадетки.
“Локомотив” участва с 15 състезатели и спечели 11 медала, които пък донесоха на клуба второто място в отборното класиране. На първо място се класираха домакините от клуба в Средец, а трети останаха борците на Стара Загора.
Шампион за втора поредна седмица стана Дениз Ахмедов в кат. 30 кг на подготвителната група. Негов подгласник стана съотборникът му Данеле Михайлов. В същата възраст, но кат. 28 кг, Илиан Ангелов стана втори, като на финала отстъпи на Георги Пантелеев от Средец. Мартин Цонев донесе още един сребърен медал за “Локо” в кат. 35 кг, който бе победен само от Александър Денчев от Стамболийски.
Във възраст деца Стефан Николов спечели сребро в кат. 42 кг, а трето място в същата категория зае Мартин Милев от “Локо”. В кат. 47 кг Георги Николов направи три победи до финала, но там отстъпи на Стоян Сашев от Средец и се задоволи със сребърния медал. В същата категория съотборникът му Николай Ангелов е трети. При момчетата в кат. 57 кг имаше горнооряховски финал за бронзовия медал. Спечели го Николай Момъков, който надви Емил Ангелов.
В кат. 75 кг Мартин Маринов също трябваше да се задоволи с бронзов медал.
В групата на кадетите Денислав Пашов е втори в кат. 55 кг. Той отстъпи само на медалиста от Европейското първенство Станислав Минчев от Средец.
В Странджа отново доказаха, че обичат борбата, разбират я и могат да организират борби. Турнирът беше отлично организиран, имаше много хора, които обичат нашия спорт и като цяло състезанието се превърна в спортен празник. Всички наши състезатели се представиха на ниво, показаха хъс и злоба в схватките, желание за победа докрай, което много ни радва. Ще продължим да работим по този начин и ще дойдат още по-големи успехи, обобщиха участието на своите възпитаници тримата треньори на “Локо” Никола Минчев, Пламен Дончев и Николай Ганев. Следващата седмица Цветелина Цонева ще представи клуба и България на Балканското първенство в Панагюрище.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново