11 гола, три дузпи и три червени картона на “Росица” (Поликраище) – “Д. Оряховица”

Публикувано на ср, 12 сеп. 2018
176 четения

Уникален мач с 11 гола, три дузпи и три червени картона изиграха на старта на първенството на областната южна група “Росица” (Поликраище) и “Долна Оряховица”. Домакините победиха многократния първенец на групата със 7:4. Николай Куцаров откри резултата още в 9-ата минута след центриране на Павлин Пейчев. Веднага Стефан Ников покачи на 2:0 след извеждащо подаване, пак той бе точен за 3:0 в 15-ата минута, излязъл сам срещу Лъчо Попов. В средата на полувремето Пламен Пейчев покачи на 4:0. Екшън имаше след почивката. Мирослав Гавазов намали от дузпа в 54-ата минута, като преди това Евгени Цачев плесна съперник и получи червен картон. Малко след това Иван Щараков надскочи пазачите си и намали на 4:2. Стефан Ников се откъсна от пазачите си и вкара за 5:2, а Светослав Байчев добави шести гол. Междувременно и долнооряховчани останаха с десет души на терена. Даниел Рачев оспори бурно маркирана засада и това му донесе жълт картон, но после блъсна рефера и моментално видя червения цвят.
Иван Щараков с глава намали на 6:3, но за кратко, но след контра Димитър Дончев прави 7:3. После пък Павлин Пейчев спъна Йордан Петров в наказателното поле на “Росица”, което му донесе втори жълт и съответно червен картон, а Мирослав Гавазов превърна дузпата в гол за 7:4. За капак имаше и още една дузпа в 84-ата минута, но този път Гавазов нацели гредата.
В Мерданя домакините от “Юнак” завършиха 1:1 с “Янтра” (Драганово).В 66-ата минута гостите първи поведоха с гол на Атанас Малакочев, получил пас от Юсмен Маджаров. “Янтра” пропусна и втори гол, но в самия край след корнер Кристиан Владов стреля с глава и донесе точката за мерданчани.
Мачът в Кесарево пък между “Победа” и “Вихър” (Добри дял) продължи само 29 минути и бе прекратен при 3:0. Причината за това е, че гостите останаха под разрешения от правилника минимум на терена. Мартин Иванов набързо записа хеттрик между 9-ата и 24-тата минути. След това гостите започнаха да се “контузват” и срещата приключи, преди да е изтекъл половин час.
“Спортист” (Козаревец) би с 2:1 “Първомайци”, “Ботев” (Дебелец) разби “Рудановски” (Константин) със 7:1, а в дербито на новаците “Ботев” (Горско Ново село) грабна победа с 3:1 над “Олимпиакос” (Никюп).

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново