10 медала за Карате клуб “Етър”

Публикувано на пт, 17 Ное. 2023
73 четения

35 клуба с почти 800 участия във всички стилове на карате се включиха в Националната купа по карате. Надпреварата бе организирана в зала “Арена Самоков” от Българската федерация по карате. Великотърновският “Етър” се включи с 13 състезатели, като за някои това бе дебют.
“Извоювахме 10 медала в силна конкуренция. Със златни медали се окичиха Амира Абулибде на ката индивидуално при кадетките, Борислав Благоев на ката индивидуално до 9 г. и Георги Марков на кумите индивидуално до 11 г. в категория +50 кг. Сребърни медали спечелиха Амира Абулибде на кумите в -61 кг при кадетки и Борис Радоев на кумите в +55 кг при деца до 12 г. С бронзови отличия се завърнаха Дария Мартинова на ката индивидуално до 9 г., Дария Белчева на кумите индивидуално до 12 г. в -45 кг, Константин Костадинов на кумите в -57 кг при кадетите, Денислав Радев на кумите индивидуално в -45 кг до 12 г., както и отборът на ката до 11 г. в състав Георги Марков, Стефан Петров и Борислав Благоев. На пето място останаха Ясен Михайлов, Стефан Петров и Ивайло Петров. Доволен съм от състезателите, като при някои опитът не им достига да се окичат с медал. Отново заслужихме и награда за най- техничен състезател, която при жените бе за Амира Абулибде”, разказа треньорът Николай Лесичков.
До края на годината предстоят Балканско първенство в Словения този уикенд и на10 декември Световна младежка лига във Венеция, които се явяват и квалификация за Европейското първенство в началото на годината за Амира Абулибде. Освен нея във Венеция ще участва и Борис Радоев. Този уикенд “Етър” ще домакинства на международен семинар с участието на легендата на световното карате Джуниор Лефевър от Белгия.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново