10 000 души чакат във В. Търново на мача “Левски” – “Черно море”

Публикувано на ср, 25 ян. 2023
1922 четения

Огромен интерес има от футболните привърженици от цялата страна към предстоящия мач между “Левски” и “Черно море”, който трябва да се играе на 11 февруари във В. Търново. Очакванията са стадион “Ивайло”, чийто капацитет е 10 000 седящи места, да бъде пълен.
БФС вече е дал зелена светлина за провеждането на мача в старата столица, но все още предстои да бъде подписан съответният договор с Община В. Търново, чиято собственост е “Ивайло”, и едва тогава Спортно-техническата комисия ще го обяви официално. До това се стигна, след като “Левски” бе наказан с лишаване от домакинство заради ексцесии на последния му есенен мач срещу “Славия”. “Сините” обжалваха това решение пред Апелативната комисия, но тя не уважи жалбата им.

Велико Търново е идеалният вариант и за двата отбора, тъй като се намира точно по средата между двата града. “Ивайло” разполага с много добро тревно покритие и осветление, както и със системата VAR. Стадионът получи сертификат за нея още през април 2021 г., но досега тя не е ползвана, тъй като “Етър” изпадна от елита и на 11 февруари VAR ще има тук своя дебют.
“Левски” има многобройни привърженици във В. Търново и това също е надделяло за решението на “сините”, като се очакват и фенове от цялата страна. Тук функционира фенклуб Old Capital Boys, който отсега се готви за шоуто. По традиция, когато “Левски” играе на “Ивайло”, в града провеждат “синьо” шествие, което тръгва от паметника на Васил Левски в посока стадиона. През 2017 г. то бе белязано от инцидент на главната улица, когато психично болен мъж решил, че има война и се появи с пушка на балкона си, а феновете го обстрелваха с бутилки и бомбички. Самият мач пък между “Етър” и “Левски” бе посетен от 10 300 зрители, като оттогава “Ивайло” не се е пълнил до краен предел.
“Със сигурност ще има “синьо” шествие, очакваме поне 8000 привърженици на любимия тим”, коментира шефът на местния фенклуб Калин Станчев.
Допълнителен стимул за феновете е и фактът, че предстоящият мач е старт на пролетния полусезон. “Сините” ще гонят и първа победа в първенството от 7 октомври насам, тъй като са в серия от вече 8 мача без пълен успех след 6 ремита и две загуби.
С организацията на предстоящия мач, охраната и продажбата на билети изцяло ще се занимава символичният домакин “Левски”.
Интерес към мача обаче заявиха и феновете на “Черно море”. Въпреки че записвания за екскурзията започват около 5 февруари, “ултрасите” вече правят организация за пътуването. Някои от тях ще пристигнат под Царевец още предната вечер, за да “загреят” за срещата. Според информациите този мач на “Черно море” ще бъде най-посетеният извън Варна от негови привърженици през този сезон.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново