Живко Живков е новият директор на Асоциацията на земеделските производители

Публикувано на пн, 27 Ное. 2023
2009 четения

Живко Живков е новият изпълнителен директор на Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ). Той наследява поста от Ивайло Тодоров, който напуска Управителния съвет по лични причини.
Живко Живков е бивш директор на Държавен фонд „Земеделие”, като преди това ръководеше Областната дирекция на ДФЗ във В. Търново. Роден е на 11.01.1979 г. в гр. Попово, женен с две деца. Агроном по образование, магистър по икономика и право. Заема длъжността изпълнителен директор на ДФЗ от 2017 до 2019 г. След напускане на държавната служба, реализира проекти в сферата на земеделието, екологията и морското дело.
„Приех да бъда част от АЗПБ като дългогодишен приятел на асоциацията и смятам, че моят опит може да допринесе за постигането на целите, поставени от новото ръководство“, споделя Живков. И посочва, че със старта на своята работа Управителният съвет се заема със сериозни предизвикателства като скандалното предложение на Министерството на финансите за продажба на 20 % или 700 хил. дка от държавния поземлен фонд чрез поименни компенсационни бонове. Новият директор посочва, че АЗПБ застава твърдо против подобни посегателства срещу българската земеделска земя.
Новото ръководство на АЗПБ се обяви за нов подход в работата на организацията със земеделските производители. Планират се повече активности на терен, разширяване на периметъра на асоциацията към по-голям кръг земеделски стопани в повече райони на страната и прехвърляне „на щафетата“ към младото поколение в земеделието.
В ръководството на асоциацията бяха направени още две промени. На мястото на Веселин Желязков, представител на една от първите фирми, дългогодишен член и учредител на АЗПБ, застава Станислав Йорданов. Нов член на УС е и Иван Георгиев, който е второ поколение земеделец.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново