Жители на “Варуша” към Станислав Стоянов: “Както отговорно и сърцато се грижите за квартала си, така ще работите и за държавата”

Публикувано на пт, 9 юли 2021
383 четения

Станислав Стоянов работи отговорно и сърцато за квартал “Варуша”, пожелаваме му успех на изборите, за да може да изпълни всички свои цели за развитието на държавата. Това споделиха жители на старинния великотърновски квартал, които се срещнаха с водача на листата на ГЕРБ-СДС проф. Костадин Ангелов и кандидатите за народни представители Станислав Стоянов и Росица Димитрова.
Те изразиха задоволството си от това, че Стоянов е инициатор и един от основните спомоществователи за обновяването на 100-годишното читалище “П. Р. Славейков”, работи активно по проекта за реконструкцията на църквата “Св. св. Кирил и Методий” и винаги е откликвал на нуждите на хората от квартала.
Повече от час проф. Ангелов отговоря на въпроси на жителите, свързани с темите за ваксинацията и други здравни казуси. Той разясни мерките, предвидени в програмата на ГЕРБ в частта за здравеопазването, които касаят болните от диабет. Росица Димитрова посочи промените, които предстоят за предоставяне на помощни средства за хората с увреждания.
Продължаващите ремонти на улици и сградни отклонения в квартала също беше сред обсъжданите теми. Близо 2 млн. е осигуреното финансиране от правителството на Бойко Борисов за проект на Община В. Търново за подмяна на канализацията и настилката на останалите неремонтирани улици, посочи Стоянов. Той подчерта, че електробусите, които ще обслужват транспортните нужди на квартала, вече са доставени във Велико Търново и след приключване на процедурите по въвеждането им в експлоатация те ще бъдат пуснати в движение.
Решен е и проблемът с гласуването на хората от “Варуша”, които заради административни неуредици бяха принудени да пътуват до отдалечени секции, за да дадат вота си. За целта Стоянов е инициирал ремонт на приземния етаж на читалището, където ще има обособена секция за предстоящите президентски избори.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново