Започва строежът на първите 7,6 км от магистрала Русе – В. Търново

Публикувано на чт, 16 Ное. 2023
2853 четения

До края на месеца ще започне изграждането на първите 7,6 км от магистрала Русе – В. Търново. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков в отговор на питане на народния представител от региона арх. Йордан Терзийски. Питането бе по време на заседание на парламентарната комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление.
“Подписах разрешение за строеж с предварително изпълнение. В момента тече процедура по обнародването му в Държавен вестник и се очаква реалното строителство да стартира през следващата или най-късно по-следващата седмица”, заяви министър Андрей Цеков. В отговора си той припомни, че в края на 2022 г. са подписани два договора за проектиране и строителство за двата участъка – Русе – Бяла и за обхода на гр. Бяла. Срокът за изпълнение на първия е 5 г. и десет месеца, а за втория – 5 г.
Сроковете за изготвяне на техническите проекти за останалата част на двата участъка от магистралата са март и април 2024 г., след което ще се влезе в процедура за издаване на разрешение на строеж и за тях, уточни министър Цеков.
Подготвя се процедура за обявяване на обществена поръчка за третия участък от Бяла до В. Търново. Процесът е на етап подготовка на специфичните условия на процедурата.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново