Започна ремонтът на шест улици във Велико Търново

Публикувано на ср, 14 Авг. 2019
1861 четения

Започна дългоочакваният ремонт на уличната мрежа в кв. “Картала” във В. Търново. С нова настилка ще се сдобият улиците “Стоян Михайловски”, “Васил Априлов”, “Александър Бурмов”, “Камен Зидаров” и “Петко Тодоров”. Предвижда се ремонт и на ул. “Драган Цончев” в кв. “Зона В”, която от години чака реда си да бъде изградена. Рехабилитацията е съгласувана с комуналните дружества. Ремонтът е възложен на “Пътни строежи – В. Търново”, уточни зам.-кметът по строителството проф. Георги Камарашев.
1,1 млн. лв. са предвидени за асфалтиране и доизграждане на уличната мрежа в кв. “Картала”, с което ще се подобри транспортното обслужване и визията на жилищния район. Много от улиците не са ремонтирани от дълги години и са в окаяно състояние. 450 000 лв. са заложени за доизграждане на ул. “Стоян Михайловски”, а за ул. “Васил Априлов” средствата са в размер на 252 000 лв. С парите ще бъдат преасфалтирани и подменени бордюрите, както и сменени отводнителните съоръжения.
Вторият участък, предвиден за ремонт, включва ул. “Александър Бурмов”, за който са заложени 176 000 лв., както и улиците “Камен Зидаров” и “Петко Тодоров” с отпуснатите за тях 245 000 лв. Габаритът на улиците е проектиран според одобрената улична регулация, а застрояването ще е при максимално запазване на съществуващото положение. Ще бъдат поставени нови бордюри, като в зоните на кръстовищата ще бъдат понижени, а тротоарите скосени, ще се поставят и т.нар. тактилни плочи според Наредбата за изграждане на общодостъпна среда.
Отводняването ще се извършва с помощта на напречните и надлъжни наклони, отвеждащи водата до съществуващите дъждоприемни шахти.
Весела БАЙЧЕВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново