Заличената карта на България на входа на Велико Търново е възстановена от “Възраждане”

Публикувано на ср, 25 окт. 2023
775 четения

Заличената с бяла боя по заповед на министъра на регионалното развитие карта на България на северния вход на Велико Търново е възстановена от „Възраждане“. Това съобщи лично Костадин Костадинов вчера, излъчвайки видео от мястото:

„Тази карта на етническото българско землище и сегашна България я нарисувахме с моите съмишленици от Възраждане преди 10 години. Тогава все още не се бяхме регистрирали официално и съществувахме като неформална организация. Картата, намираща се на южния пътен възел във Велико Търново, постепенно се превърна в обичана част от крайградския пейзаж на старата столица.
Миналата седмица обаче след донос на Стела Николова, депутатка от Доносническа България (уведомена от друга доносничка от Варна, Татяна Христова), по заповед на министъра на регионалното развитие Цеков, картата беше заличена. Доносническата общност в парламента, както знаете, предложи премахването на 3 март – символът на българската свобода. Сега същите доносници се опитаха да премахнат и картата на Обединена България – символът на българския национален идеал. Само че нито едното, нито другото им начинание успяха.
Вчера картата беше възстановена от Възраждане. Аз на свой ред поисках среща с Цеков, за да го уведомя, че ще пусна сигнал срещу него в прокуратурата заради извършеното от него поругаване на българския национален флаг, което е престъпление по Наказателния кодекс. Отделно от това ще уверя случайно пребиваващият в министерството доносник, че ще го държа лично отговорен за всякакви следващи осквернявания на националния ни символ на това място. Що се отнася до доносничката от парламента и нейната съратничка, тях вече Господ ги е наказал. Не виждам с какво повече ние, грешните българи, можем да допринесем там, където Божията десница се е намесила. Защото, ще ви припомня, когато Бог иска да накаже някого, той първо му взима акъла. После грешникът се наказва сам.
За всеки случай обаче все пак монтирахме и скрити камери в района. Защото ако някой анонимен доносник от ППДБ се опита да се гаври с българските символи не ми се ще да чакам Господ да го наказва…“, заяви Костадинов в профила си във фейсбук.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново