Законът за старите български столици е важен за развитието на региона

Публикувано на пт, 6 Ян. 2017
219 четения

Законът за старите български столици е необходим за развитието на Северна България, категоричен е заместник-председателят на 43-то Народно събрание Иван Иванов. Той е един от вносителите на законопроекта, който предвижда планиране и инвестиции за старите български столици Плиска, Преслав, Велико Търново и Видин.
Народният представител от Гражданския съвет на Реформаторския блок направи своеобразен отчет за работата си в парламента. Той обясни, че е участвал във внасянето на 30 законопроекта, множество питания и инициативи в Народното събрание.
Въпросите, които Иванов предстои да постави в парламента, са за третокласната пътна мрежа и начините за финансиране и поддържане, защото в областта парите за това са малко, сравнено с други региони на страната. Другият въпрос е към министъра на здравеопазването Петър Москов и е за ТЕЛК-овете. “Около 300 хиляди са “фалшивите” инвалиди. Парите от тях могат да се използват за истинските”, обясни Иванов.
Според него приоритет за Великотърновска област трябва да бъде изграждането на Автомагистрала “Хемус”, устойчивостта на трите висши училища на територията на областта, както и новият градски център на Велико Търново. Той отбеляза, че е необходима яснота около намеренията на концесионера на летището в Горна Оряховица.
Според него е възможно създаването на единна дясна платформа. “Идеята ни е около Гражданския съвет на Реформаторския блок да се съберат лидери на партии от дясното, включително и нови проекти, за да се консолидира ново реформаторско мнозинство”, обясни Иванов. За такива стъпки обаче може да се говори едва след очакваното в събота създаване на новата партия на Христо Иванов “Да, България!”. По думите му, за да има успех подобна идея, настоящите председатели на партиите от Реформаторския блок трябва да отстъпят с крачка назад, защото в качеството си на министри не са осъществили обещаните реформи. Самият Иван Иванов не е решил напълно дали ще се кандидатира за депутат на предстоящите предсрочни парламентарни избори, ако го направи, ще е само от района на Велико Търново. “Това е градът, в който съм станал човек и който е на сърцето ми. Трябва да се работи на място”, категоричен е той.
Весела КЪНЧЕВА, сн. Б. БОНЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново