Ясни са първите кандидати за местните избори

Публикувано на чт, 11 Юли 2019
4369 четения

Изборите за общински съветници и кметове ще се състоят на 27 октомври 2019 г., стана ясно вчера, след като държавният глава Румен Радев подписа указ за насрочването им.
В местните централи на партиите вече ври и кипи. Апетитът към кметския пост и местата в общинските съвети е голям не само във В. Търново, но и в останалите общини на областта.
Първичните партийни организации на БСП в община Велико Търново вече правят своите номинации. До момента червените активисти са посочили около 15 имена, които могат да наследят Даниел Панов като градоначалник на старата столица. Сред тях има както ярки партийни фигури, така и представители на гражданското общество. Все още не е ясно кои от посочените са събрали най-много гласове, защото събранията продължават.
Вече е ясно обаче, че общинската партийна организация на БСП в Свищов застава зад кандидатурата на сегашния кмет Генчо Генчев, който ще бъде издигнат от Инициативен комитет като независим кандидат. Сегашният управник на Павликени инж. Емануил Манолов, който е едно от най-ярките имена на столетницата в областта, заяви, че има още много незавършени добри неща в града, затова ще се кандидатира за нов мандат, ако получи подкрепата на своите съпартийци. Очаква се БСП да застане и зад останалите си кметове в областта, които представителите на червеното ръководство в региона определят като успешни. Това са градоначалниците на Сухиндол инж. Пламен Чернев, на Полски Тръмбеш – Георги Чакъров, и на Стражица Румен Павлов – Пантерата.
В ГЕРБ интригата сякаш е по-голяма, защото след сътресенията в партията, свързани с оставката на Цветан Цветанов, никой не е сигурен за поста си.
Очаква се във Велико Търново Даниел Панов да бъде издигнат за нов мандат, макар самият той все още да не казва нищо. След проверките на къщите за гости сякаш по нестабилна е позицията на горнооряховския кмет инж. Добромир Добрев, който беше замесен в скандал, свързан с имота на свой братовчед. Позицията му не е много сигурна и поради факта, че на Националното събрание на управляващата партия срещу оставката на Цветанов са гласували делегатите на ГЕРБ от Горна Оряховица. Към този момент не се очертават облаци над главите на кметовете на Елена инж. Дилян Млъзев и на Лясковец д-р Ивелина Гецова.
От сега е ясно, че за кметския стол в Златарица отново ще се бори Пенчо Чанев, който преди дни беше избран за зам.-председател на областната организация на ВМРО-БНД.
Кои ще са останалите играчи, които ще се опитат да преборят кандидатите на големите партии, тепърва ще стане ясно.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново