Якоб ван Бейлен стартира подписка сред общинските съветници

Публикувано на пн, 13 сеп. 2021
322 четения

Подписка за отварянето на данните от измервателната станция на “Кроношпан” започна сред колегите си общинският съветник Якоб ван Бейлен от групата на “Демократична България – Обединение”. Той призова всички членове на Великотърновския общински съвет да се включат в искането. “Емисиите на “Кроношпан” са много обсъждана тема в нашия град. Но хората често реагират на това, което виждат, без да знаят фактите. Ето защо ПП “Зелено движение”, на което съм член, пое инициативата да търси фактите, за да знаем дали хората са справедливо притеснени и дали това, което виждаме всеки ден, е безвредно”, обясни ван Бейлен.
По инициатива на местната организация на ПП “Зелено движение” във В. Търново беше инициирана петиция с искане АИС на “Кроношпан”, разположена в кв. Чолаковци, да започне да публикува данните от измерванията си в реално време и онлайн, по подобен начин на другите две измервателни станции в града. За по-малко от седмица тази подписка събра подкрепата на над 850 жители.
В отговор от ръководството на “Кроношпан” увериха, че РИОСВ разполага с пълен достъп до замерванията от станцията в реално време, както и имат съгласието на собственика данните да бъдат публично оповестявани.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново