“Топлофикация-ВТ” ремонтира мрежата си

Публикувано на пт, 23 Авг. 2019
248 четения

Мащабни ремонти на топлопреносната мрежа във Велико Търново започна “Топлофикация-ВТ”. Дружеството за първа година предприема подобна ремонтна програма през летния неотоплителен период. За обезпечаване на качественото топлоснабдяване с битова гореща вода и водно отопление тази година бяха извършени, а и в момента текат ремонтни дейности както по топлопреносната мрежа на града, така и на територията на топлофикационната централа.
Мрежата в квартал “Бузлуджа” е ревизирана и ремонтирана в съответните участъци, където са констатирани аварии през изминалите сезони. Главните магистрални трасета около стадион “Ивайло” по уиците “Филип Тотю” и “Бойчо Войвода” са в процес на подмяна с нови топлопроводи.
“Топлофикация-ВТ” АД произвежда топлинна и електрическа енергия по комбиниран способ за високоефективно комбинирано производство на топлинна и електрическа енергия, което представлява най-добрата налична практика за централизирано топлоснабдяване чрез напълно автоматизирана система за производство. Извършваните модернизации и реконструкции ще гарантират производството през зимния период, уверяват от топлинното дружество.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново