“Човекът паяк” кани Община В. Търново да създадат специализиран отряд за авиоспасяване

Публикувано на ср, 16 Ное. 2016
235 четения

“Човекът паяк” кани Община В. Търново да се включи в създаването на местен специализиран отряд за спасяване. Българинът с канадско гражданство Иван Кристоф е изпратил официални писма за публично-частно партньорство до кмета Даниел Панов и председателя на Великотърновския общински съвет Венцислав Спирдонов.
В писмото, с което “Янтра ДНЕС” разполага, той предлага В. Търново да бъде превърнат в Център за демонстрации на височинно спасяване. “По предложение на Американска ТВ продукционна компания, която желае да заснеме за своя сметка нов телевизионен сериал за глобалните ТВ мрежи, бих желал да представим по света български иновации и особено как те помагат на правителства, общини, служби и организации да отреагират в критични ситуации. Затова предлагам на територията на Община В. Търново да се създаде събитие, подкрепено от RescueLab – инкубатор на иновации за авангарден начин на обучение и методологии за въжени операции от хеликоптер и високи места, които са минали успешно теста на времето в най-развитите държави в света”, посочва в писмото си от 14 ноември съвременният Спайдърмен.
Кристоф разяснява, че с неговата инициатива и партньорството на местната власт, чрез представения метод ще бъдат показани на света иновации и Община Велико Търново ще излезе на световната сцена с решения за проблемите в авиацията и нов вид спасяване.
“Запознат съм с района на Велико Търново, тъй като преди време там направих подобна демонстрация по земя – вода – въздух с хеликоптер с един двигател и показах кадрите от нея пред световните медии, министъра на икономиката на Обединените арабски емирства и кралското семейство на Дубай. Можем да заснемем невероятни кадри отвисоко и да представим Община Велико Търново по атрактивен и интересен начин в световен мащаб”, пояснява в писмото си Кристоф.
Опитният спасител предлага да бъде създадено публично-частно партньорство между Общината и сдружението с нестопанска цел в обществена полза “Специализиран отряд за спасяване”.
Кристоф посочва, че е официален партньор на най-голямото хеликоптерно изложение в Близкия изток, което се провежда под егидата на Шейх Мохамед, премиер на АОЕ.
Здравка МАСЛЯНКОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново