Връщат надвзети пари за винетки

Публикувано на пн, 14 ян. 2019
167 четения

Гражданите, които са платили повече от веднъж за електронна винетка за един и същи регистрационен номер и еднакъв период, ще могат да си получат обратно надвзетата сума.

За да си вземат парите е необходимо да изпратят заявление в свободен текст до председателя на Управителния съвет на Агенция “Пътна инфраструктура”, в което да опишат казуса. Към заявлението трябва да бъде приложена следната информация: при картово плащане – регистрационния номер на автомобила, PAY номер, начин на плащане – чрез мобилно приложение, чрез уеб сайта bgtoll.bg или терминал за самотаксуване. Ако таксуването е извършено чрез терминал, трябва да посочи обекта, в който се намира устройството. Ако е при плащане в брой – разписка, при банков път се прилага платежно нареждане, съдържащо съответния PAY номер, който системата генерира. Прилага се и регистрационният номер на автомобила и банкова сметка за превеждане на сумата. Искането ще бъде разгледано и парите ще бъдат възстановени до 30 дни от постъпване на заявлението, уверяват от АПИ.

От ведомството напомнят, че за сгрешени по вина на потребителя символи от регистрационния номер на превозното средство, суми не се възстановяват. Отговорността за правилното деклариране на регистрационния номер на превозното средство е на потребителите.

Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново