„Продължаваме промяната“ регистрира листата си във В. Търново

Публикувано на пн, 29 авг. 2022
2949 четения

„Продължаваме промяната“ регистрира листата си с кандидати за народни представители в Районната избирателна комисия във В. Търново. В нея са включени 14 души, като сред тях има и нови лица от региона. От формацията заявиха, че усилията им ще продължат да бъдат за налагането на нов модел на управление, за да може България да се освободи от корупционните практики от последните 12 г.
„Тръгваме в предизборната надпревара с нагласата, че за тези 8 месеца свършихме много неща, добихме опит, но остана много работа, която трябва да довършим. Очакваме да получим доверието на гражданите, за да реализираме нещата, които започнахме в 47-то Народно събрание. За тези няколко месеца успяхме да увеличим минималната работна заплата и пенсиите. „Ударихме“ схемата на „Капитан Андреев“, така че държавата да може да осъществява контрол и да не допуска вноса на отровни плодове и зеленчуци до нашата трапеза. Има още много битки, които започнахме и трябва да доведем докрай“, заяви водачът на листата арх. Йордан Терзийски. Той беше избран за депутат в 47-то Народно събрание и беше зам.-председател на парламентарната комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление. На второ място е нотариус Милен Матеев, който беше председател на парламентарната комисия по конституционни и правни въпроси. На трета позиция е предприемачът Красен Йоркишев от Г. Оряховица, следван от адвокат Дончо Бораджиев от В. Търново. На пето място е доц. Соня Будева – преподавател във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ и бивш зам.-областен управител на област В. Търново. На шесто място е икономистът Емил Николов – преподавател в Стопанска академия „Д. А. Ценов“ в Свищов, на седмо място е д-р Кина Николова, която повече от 10 г. ръководи Отделението по неонатология в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във В. Търново.
На осма позиция е стоматологът д-р Стефан Войчев, който управлява дентална клиника във В. Търново, девети е Мирослав Хаджиев – IT специалист от Златарица, следван от лесовъда Иво Дечев от Г. Оряховица, който заема десето място. На 11 и 12 позиция са инж. Йордан Василев – електроинженер и инж. Милена Генчева, която също е електроинженер, и двамата от В. Търново. На 13 място е Никола Личев от Павликени, който е предприемач, общественик и инициатор на самодейна танцова общност. На 14 позиция е Юлия Рашкова, която е предприемач от Стражица.
От ПП „Продължаваме промяната“ заявиха, че приоритетите за Великотърновска област са продължаване на инфраструктурните проекти, свързани с региона, общинските пътища и ВиК инфраструктурата, както и каузите, свързани с културно-историческото наследство.
„Целта ни е да утвърдим В. Търнов като столица на промяната. Очакваме по-голяма подкрепа не само тук, но и на национално ниво и да успеем да убедим хората, че това е един фундаментален избор – да се направи крачка напред към промяната или крачка назад към статуквото“, каза още арх. Йордан Терзийски.
Весела БАЙЧЕВА
сн. Бранимир БОНЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново