„Престиж-96“ прави нова база за 6,5 млн. лв.

Публикувано на пн, 3 февр. 2020
4790 четения

????????????????????????????????????

Заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов връчи сертификат за инвеститор клас „А“, издаден по реда на Закона за насърчаване на инвестициите на „ПРЕСТИЖ-96“ АД – един от най-големите производители в хранително-вкусовата индустрия в България. Сертификатът беше връчен на Дарина Стоянова, изпълнителен директор на фирмата.
Проектът на компанията цели разширяване и модернизация на производството посредством закупуване на нова производствена база в сeло Леденик, община Велико Търново и внедряването в експлоатация на нови производствени мощности и оборудване. Размерът на инвестицията възлиза на обща стойност 6 479 000 лева, финансирани със собствени средства, а като резултат от него ще бъдат открити 150 нови работни места.
Икономическият заместник – министър подчерта, че инвестициите и разширението на производството на все повече компании е доказателство, че България е атрактивна дестинация за инвеститорите. Лъчезар Борисов изтъкна, че страната ни е с най-висок кредитен рейтинг в региона и макроикономическа стабилност, като това я превръща във все по-добро място за правене на бизнес.
„Престиж-96“ АД е пазарен лидер във всички категории, в които оперира: бисквити, вафли и мини кейкове с дял на продажбите в стойност от 23%. През последните години компанията развива успешна експортна стратегия, в резултат на която продукти с марката “Престиж” се продават в 30 държави по целия свят.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново