“Внушенията на Явор Божанков са манипулативни и неверни!”, твърди зам. областният управител инж. Детелина Борисова

Публикувано на ср, 28 Авг. 2019
1022 четения

Моите доходи и тези на останалите членове от моето семейство са коректно декларирани и с платени данъци. Това заяви за “Янтра ДНЕС” зам.-областният управител инж. Детелина Борисова по повод твърденията на депутата Явор Божанков, че имотното й състояние се е променило в периода, когато е била кмет на Община Стражица. “Не отива на един народен представител да отправя в публичното пространство твърдения и внушения, които не кореспондират с фактите”, посочи тя.
“От 1991 г. до избирането ми за кмет на Община Стражица, а и след това съм работила на различни позиции и съм получавала доходи, коректно декларирани и обложени с данъци. Освен това съпругът ми, с когото живея от 1991 г., е регистриран като земеделски производител и чрез тази своя стопанска дейност реализира доходи, които също са надлежно декларирани и обложени с данъци. Наясно съм, че като публична личност дължим на гражданите прозрачност, но никога не съм намирала за необходимост да обременявам обществото с допълнителни обяснения кога и какво имущество сме придобивали в семейството и моите близки. Разбира се, винаги имам готовност, ако такова искане бъде отправено към мен от съответните държавни органи, да изпълня задълженията си да предоставя необходимата информация”, коментира инж. Борисова
Тя категорично заяви, че по въпроса за извършените строителни работи по време на мандата й като кмет на Стражица в съответствие с действащото законодателство са били оформяни необходимите строителни книжа за различните обекти, а изпълнението им е било контролирано от овластените за това лица.
“Държа да внеса и нужното разяснение за сключения по време на мандата ми като кмет договор с мобилен оператор, който се интерпретира некоректно от народния представител. Твърдението, че „са закупени 700 броя сим карти“ е невярно. Доколкото помня условията на този договор цената на предоставяната с него услуга включваше и ползването на високоскоростен интернет за нуждите на цялата общинска администрация, включително и от кметствата в 22-те населени места в общината, както и от структурите на 7-те социални услуги, предоставяни от Общината. Методиката, по която мобилният оператор начислява дължимото плащане срещу ползването на доставката за интернет свързаност, е установена като изчисление на определен брой сим карти и съответната месечна такса за същите. Така че, твърдението, че са закупени 700 броя сим карти за ползване, не съответства тези, които действително са предадени и използвани”, заяви инж. Борисова.
Според нея с атаките си Божанков се опитва да внушава неверни факти, за да въздейства на гражданите в навечерието на местните избори. Подобно поведение мога да определя единствено като крайно неетична проява от един народен представител, посочи зам. областният управител.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново