ВМРО запазват позициите си в местната власт

Публикувано на ср, 1 Ное. 2023
258 четения

ВМРО запазва позициите си в местната власт в област Велико Търново, отчете доц. Милен Михов, областен лидер на партията. Формацията ще има общо 10 общински съветници – самостоятелно и в коалиции, в общините Велико Търново, Горна Оряховица, Полски Тръмбеш, Елена, Златарица и Стражица. Досега в последните две общини ВМРО не са имали свои представители.
В Общинския съвет във В. Търново ВМРО ще има двама съветници. Това са водачът на листата доц. Милен Михов и Деян Куздов, който има най-много преференции – 345. За сравнение, в предходния мандат ВМРО имаха трима съветници.
“ВМРО получи 1152 гласа за общински съветници във Велико Търново или 5,05 % от действителните бюлетини, с което изпреварваме парламентарно представени партии, като “Има такъв народ”, каза още доц. Милен Михов. Той отчете, че участниците в листата на организацията са провели изключително добра кампания. По думите му това се дължи на факта, че в организацията членуват свестни, честни и известни хора.
Относно балотажа между кандидата на ГЕРБ Даниел Панов и арх. Йордан Терзийски от “Продължаваме промяната – Демократична България” от ВМРО призоваха своите симпатизанти да гласуват по съвест.
“Избирателите имат три възможности – да гласуват за един от двамата кандидати, да отбележат “Не подкрепям никого” или да бойкотират изборите”, каза още доц. Михов.
Основните приоритети за ВМРО, по които ще работят, са няколко – изработването на инвестиционна програма за следващите 4 г., развитие на кварталите и създаване на квартални съвети, развитие на населените места и увеличаване на средствата за тях, визия за Стария град, увеличаване на средствата в местния фонд “Инвитро” и финансова подкрепа за всяко новородено дете, както и работа с ученици по програмите за патриотично образование.
От своя страна Деян Куздов заяви, че ще продължи работата по осъществяването на проект за изграждане на индустриална зона между Велико Търново и Момин сбор.
“Това ще привлече големи инвеститори. В този район има големи общински терени, както и възможности за европейско финансиране. В други общини това вече е реализирано, например в Русе и Шумен. Идеята е да привличаме инвеститори с екологично чисто производство”, каза още Деян Куздов. Той посочи, че и занапред ще работят за развитие на масовия спорт. Планирано е изграждането на 5 комбинирани площадки в междублокови пространства, като по три от тях вече се работи. Това са кварталите “Бузлуджа”, “Чолаковци” и Зона В”, а другите две ще са в кв. “Варуша” и на ул. “Плиска” в района на областната болница.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново