“Коалиция за България” обеща работа и сигурност на жителите на кв. “Бузлуджа”

Публикувано на ср, 8 май 2013
225 четения

Кандидатите за народни представители от Коалиция за България се срещнаха с жителите на един от най-големите великотърновски квартали “Бузлуджа”. Хората поискаха по-високи заплати, решаване на проблемите с безработицата сред младите и по-голяма сигурност. “Вечер по улиците се срещат много хулигани и наркомани. Искам животаът да стане по-добър и спокоен. Хората да имат работа. Аз от 13 години съм безработен”, сподели 62-годишният Димитър Дуков.
Други жители на квартала поискаха повече грижи за болните деца и възрастните хора.
“Коалиция за България” се стреми да увеличи значително работните места и да намали наполовина безработицата. Усилията ни ще са насочени към постигане на трайна заетост. Предлагаме и национална политика, основана на качествено и достъпно образование и държавна гаранция за младежката заетост, обясни на хората кандидатът за народен представител Стефан Стефанов. Предлагаме още спиране на увеличаването на осигурителния стаж и възрастта за пенсиониране и ежегодно осъвременяване на пенсиите в съответствие с инфлацията и ръста на осигурителния доход, заяви още Стефанов.
Днес кандидатите за народни представители от “Коалиция за България” ще се срещнат с жителите на кв. “Кольо Фичето”, а в четвъртък от 15 ч. в парк “Дружба” ще разговарят с хората, които живеят в централната част на Велико Търново.
Весела КЪНЧЕВA

loading...
Пътни строежи - Велико Търново