“ГОРДа България” спасява страната с план Маршал II

Публикувано на чт, 9 май 2013
745 четения

Внесохме план със спасителна икономическа програма за България – план Маршал II, неслучайно носещ името на плана за възстановяване на Европа след Втората световна война, заяви евродепутатът Слави Бинев, председател на Коалиция “ГОРДа България”, пред офиса на Информационния център на Европейския съюз в столицата. “В момента, за съжаление, България се намира в състояние като след война. Планът Маршал II е част от цялостната национална доктрина, която нашата коалиция подготвя. Доктрина, която е абсолютна необходимост за държавата, за да знаем от къде идваме и къде отиваме”, каза още Бинев.
“България, заедно с Румъния, имат брутен продукт на човек от населението по-малко от 1/3 от средния за Европа и при настоящите темпове не можем да очакваме достигане на средните нива през следващите 80 години. Очевидно е, че Европейският съюз трябва да подпомогне тези държави с мощна инвестиционна програма. План Маршал II ще е от полза не само на България, но ще докаже, че Европейският съюз има безспорни преимущества и достойнства”, обяви авторът на програмата проф. Боян Дуранкев.
Евродепутатът Слави Бинев изрази своето изумление от факта, че в качеството си на единствения българин, член на Икономическата комисия в Европейския съюз, никога не е търсен от предишните управляващи. “Бих могъл да съм много полезен на България, като член на тази комисия, особено в настоящата ситуация на криза!”, каза Бинев.
Лидерът на “ГОРДа България” предупреди, че поради неспазване на договорките с миньорите е много вероятно да има вълнения в страната, породени от тях, тъй като цената, която се плаща за въглищата, които се добиват от тях, не е синхронизирана с нормалните заплати, които те трябва да получават.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново