“ГЕРБ-СДС”: Вярваме, че отново ще сме първи във В. Търново и в цялата страна“

Публикувано на нд, 13 юни 2021
1369 четения

Справяне с проблемите в здравеопазването, преодоляване на пандемията, развитието на икономиката са основните задачи, с които ще се заемат представителите на „ГЕРБ-СДС“, ако избирателите им гласуват доверие на 11 юли и отново са първа политическа сила. Това обяви областният координатор на ГЕРБ инж. Даниел Панов при представянето на листата на коалицията за област В. Търново.

Водач отново е проф. д-р Костадин Ангелов, професор по хирургия и здравен мениджър, бивш министър на здравеопазването. Втори е Венцислав Спирдонов, юрист и икономист, председател на Великотърновския общински съвет. Трети е Димитър Николов – журналист, издател, бивш председател на Общинския съвет в Горна Оряховица и депутат в 45-то Народно събрание. На четвърта позиция е предприемачът икономист Станислав Стоянов. Той бе народен представител в 44-о Народно събрание. Пети е младият предприемач Георги Недев – координатор на МГЕРБ във Велико Търново, популярен и с уменията си по мотокрос.
Следва проф. д-р Любомира Попова, народен представител в 45-то Народно събрание, бивш областен управител и уважаван университетски преподавател. На седмо място е народният представител от 44-ото Народно събрание Станислава Стоянова. Осма е Росица Димитрова, която вече 15 години е начело на общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване” в старата столица. На девето място е бившият заместник областен управител и кмет на Стражица в мандат 2011-2015 инж. Детелина Борисова. На десета позиция е хирургът д-р Николен Стойнов, който няколко пъти е носител на приза „Лекарите, на които вярваме“.

Следва друг лекар – педиатърът д-р Валентин Точков, началник на Детското отделение в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов” и специалист по детска кардиология и инвазивна терапия в педиатрията. На дванадесето място е футболната легенда Бончо Генчев, председател на Зоналния съвет на БФС. Тринадесети е младият политолог и ръководител на МГЕРБ в Павликени д-р Венцислав Георгиев. Четиринадесети е младият предприемач и ръководител на МГЕРБ в Полски Тръмбеш Цветелин Йорданов. На петнадесето място е младият предприемач от Килифарево Константин Саралиев, а шестнадесети е футболният треньор от Велико Търново Стефан Ангелов.

По думите на водача на листата проф. Костадин Ангелов, за да може „ГЕРБ-СДС“ да осъществи поставените си цели, е нужно хората да са здрави, което може да се случи само ако ваксинационната кампания отново набере темпо. Според бившия здравен министър сега тя буксува и страната върви към четвърта вълна на COVID-19 през есента. „За региона е важно строителството на магистрала „Хемус“ да продължи, важно е и санирането на жилищните сгради да не спира. Други наши приоритети ще са южният вход на Велико Търново, където стават много катастрофи, модернизация на областната болница, която ще е една от десетте супертехнологични в страната, обновяване на Белодробната, защото в Северна България липсва качествено лечебно заведение, в което хората с такива проблеми да се лекуват, подчерта проф. Ангелов. Във В. Търново той съобщи, че ако ГЕРБ продължи да управлява, е планирано да бъдат създадени 30 мобилни медицински центрове с лекарски екипи. Това ще са автобуси, оборудвани с нужната техника и възможности за телемедицина, които да достигат до всяко населено място в страната, където хората нямат достъп до лечение. Прогнозната сума за реализацията на проекта е 30 млн. лв. Тя включва закупуването на нужните превозни средства и апаратура, както и издръжката в продължение на една година.
„В областта на социалната политика силата ни е да чуваме проблемите и да търсим решения. Много неща се направиха през последните години. Динамиката е такава, че докато влезе една реформа, трябва да се прави следващата. Работим в посока да направим по-добрата координация и необходимата интеграция между системите, сподели Росица Димитрова, един от най-добрите специалисти по здравни грижи в страната, осма в листата на коалицията „ГЕРБ-СДС“.

Проф. Любомира Попова не скри задоволството си, че при управлението на ГЕРБ българският учител е получил полагащото му се място и доверие от обществото. „Той показа, че отново може да е духовен водач, както е било през Възраждането, заяви проф. Любомира Попова.
„Спортът изгражда. Ще се грижим за масовия спорт за семействата и децата. Трябва да им предоставим условия за изграждане като личности и хора и след това, ако могат, от масовия да преминат към професионалния спорт“, посочи легендата Бончо Генчев. Колегата му Стефан Ангелов  припомни, че при никое друго управление не са били направени толкова много за спортната инфраструктура.

Усмивките на жителите и гостите на града ме карат да вярвам, че сме на прав път, заяви на финала проф. Костадин Ангелов. Областният координатор на ГЕРБ инж. Даниел Панов подчерта, че коалицията ще води позитивна кампания с предложения, които реално да решават проблемите на хората и предизвикателствата пред общините.

Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново