Весела Лечева: “Емблематичните улици “Гурко” и “Крайбрежна” са примери за лошо свършена работа”

Публикувано на вт, 8 Окт. 2019
830 четения

Кандидатът за кмет на Община Велико Търново от Коалиция “БСП за България”, АБВ, “Движение 21” Весела Лечева и кандидатите за общински съветници Валерия Дончева и Петко Тюфекчиев приеха поканата на великотърновци да се разходят заедно с тях по ремонтираните улици “Гурко” и “Крайбрежна”. Жителите на едни от най-атрактивните улици в старата столица не скриха огорчението си, че след ремонта те вече не са толкова щастливи, че живеят в тази част на града.
“Заради некачествено пренаредените камъни се препъваме постоянно. Фугирането е компрометирано много скоро след приключване ремонта, което е предпоставка за цялостно нарушаване на настилката”, оплакаха се хората и поискаха от Весела Лечева уверение, че нередностите ще бъдат отстранени.
В края на обиколката си Весела Лечева, Валерия Дончева и Петко Тюфекчиев отидоха и до едно от уникалните творения на майстор Колю Фичето – църквата “Св. св. Константин и Елена”. Храмът стои в забвение повече от 30 години и въпреки обещанията на кметския екип и публичното подписване на тристранното споразумение между Общината, Областната строителна камара и Великотърновската митрополия, църквата продължава да е затворена и да се саморазрушава.
“Този храм е част от емблематичната за Велико Търново улица “Гурко” и е най-красивото творение на Колю Фичето. Тя може да привлича туристите с историята си и с архитектурата си, но трябва да бъде реставрирана. За щастие олтарът е запазен, съхранена е и фигурата на седналия на трон митрополит Панарет Рашев, запазени са иконите. Не може градът, който има самочувствието на историческа и духовна столица, да се отнася така с богатството си”, коментира Весела Лечева.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново