Весела Лечева: Ще бъда отговорен, открит и почтен кмет

Публикувано на чт, 3 окт. 2019
230 четения

Уважаеми съграждани от община Велико Търново,
Аз съм Весела Лечева. Познавате ме! Вярвам, че нашият град освен велико минало има добро бъдеще. За да работим заедно за тази кауза, предлагам обществен договор. Моят план за Велико Търново поставя неговото начало. Отговорен, открит и почтен кмет.
Успял човек съм, искам и моят град да успее. Искам да сложа точка на инерцията и дам посока на развитието на града. Искам историческата ни столица да е пълна със съдържание, искам да върна инициативата на предприемчивите ми съграждани, свободата на мислене на образованите и културните, искам младите да раждат и да отглеждат децата си тук, да имат нужните условия и съответните заплати. Искам и ще постигна модерен туризъм, който се прави със стратегия, знания и желание, а не “на парче”. Туризъм, който ще удвои приходите на града. Искам уредена централна част с пешеходна зона, искам един ремонт на улица да изтрайва поне десет години, а не да се поправя след една зима. Искам и ще постигна пълна прозрачност при взимане на управленски решения, защото кметът и съветниците са слуги на гражданите, а не обратното. Нито на партийни или бизнес кръгове. Всеки търновец с добра идея за града ще получи личната ми подкрепа, която може да надхвърли кметските прерогативи.
Сега моите цели са вашите идеи. За по-добро Велико Търново. За един град, в който нещата се случват.
Какво предлагам?
– Стратегия за развитие на туризма като индустрия. Конкретни мерки за удвояване на приходите за общината и жителите на града.
– Създаване на нова модерна инфраструктура за икономическо развитие. Възстановяване на традиционни индустрии за общината.
– Достъпна градска и извънградска среда. Нов траспортен и комуникационен план за града и общината.
– Нова градска инфраструктура. Превръщане на терена на Старото военно училище в зона, съчетаваща социални и обществени функции за града.
– Прозрачна община – дигитализация, граждански контрол – чрез действащ Граждански съвет към кмета и реална конкуренция при обществените поръчки. Отваряне на икономиката към всички полезни идеи за града, без значение откъде идват.
Аз се подписвам! Направете го и Вие като гласувате с номер 71 в интегралната бюлетина.

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново