Великотърновци вече могат да плащат местните данъци и такса смет

Публикувано на пт, 6 Ян. 2017
363 четения

Жителите на Велико Търново и населените места от общината вече могат да заплащат местните данъци и таксата за битови отпадъци за 2017 г. Съгласно изготвената тригодишна бюджетна прогноза размерите на ставките остават без промяна и през настоящата година. Съобщения за задълженията ще бъдат изпратени в законоустановения срок, който е до началото на март.
Вноските за местните данъци и таксата за битови отпадъци (ТБО) могат да бъдат платени на две части – до 30 юни и до 31 октомври. При внасяне до 30 април на целия размер на данъците върху сградите и върху превозните средства има отстъпка от 5 %, а за ТБО облекчението е 10 %.
Без промяна остават местата, където жителите на Велико Търново и населените места могат да заплатят местните си данъци и такси: централен офис на Общинска данъчна служба, който се намира на ул. “Христо Караминков № 19; изнесен център в Мол Велико Търново – ул. “Оборище” № 18; изнесен офис в кв. “Чолаковци” – СОУ “Владимир Комаров”, ул. “Бяла Бона” № 9. Плащания се приемат също на касите на “Изипей” и Банка ДСК чрез пощенски запис и по банков път. Информация за банковите сметки може да бъде намерена на сайта на Община Велико Търново.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново