Великотърновци отново излязоха на протест

Публикувано на пн, 27 Юли 2020
1451 четения

За пореден ден около паметник “Майка България” във В. Търново се събраха граждани, за да поискат оставката на правителството и главния прокурор. Сред тях отново имаше предимно млади хора. Протестиращите бяха категорични, че направените промени в кабинета не са достатъчни и искат незабавната оставка на премиера Бойко Борисов.

“Търсете българофилите, стига чуждопоклонничество. Нито Русия, нито Америка, нито Европа имат интерес от силна България. Само ние имаме този интерес. Политизирайте се, причината хората да се отдръпнат от политиката е, че свестните са малцинство. Кристиян Таков беше казал, че когато отвратените нехаят, управляват отвратителните”, заяви адвокат Дончо Бораджиев.

Сред протестиращите бе и Константин Цонев, който е студент във Франция. Той заяви, че сегашното статукво трябва да бъде променено и, че българските политици излагат нацията ни пред лицето на Европа. “Не може премиерът на България да не знае нито един чужд език, поне английски. Отделно всяка седмица има по някой голям скандал, националните телевизии мълчат или информацията е изкривена. Рядко се появява човек, който да каже истината, като през цялото време ни лансират залъгалки и обяснения, която нямат нищо общо с действителността. За човек, който има някаква информация от по-различен ъгъл е очевидно, че ни управляват мутри и те трябва да се махнат”, каза още Константин Цонев.

Въпреки, че протестиращите бяха по-малко от предходните дни, гражданите отново организираха шествие и със скандирания “Оставка” и “Мафията вън” се отправиха към Съдебната палата. Очаква се протести да има и през следващите дни.

Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново