Великотърновските социалисти утвърдиха листата за местния вот, Михаил Михалев е водач

Публикувано на пн, 4 сеп. 2023
1616 четения

Делегатите от общинската конференция на БСП във Велико Търново утвърдиха листата си с кандидати за общински съветници. За водач беше определен председателят на местната структура Михаил Михалев. 37-годишният журналист и настоящ общински съветник получи най-много номинации и от основните партийни организации на провелия се цикъл събрания.

Втори в листата ще бъде икономистът и предприемач в сферата на IT Димитър Чолаков. Той също е действащ общински съветник. Третото място е за Ирена Стасинопулу, която е сред известните великотърновски адвокати, а четвърти ще бъде историкът и уредник в Регионалния исторически музей- Михаил Стойчев. Петото място е за Светлана Бояджиева- Георгиева, която е доктор по икономика от Свободния университет в Брюксел и УНСС, и управител продажби и маркетинг във фирма за зърнопроизводство. Следват президентът на хандбалния клуб „Етър 64“ Атанас Атанасов, който два пъти е бил ръководител на групата съветници от БСП, експертът по логистика Симона Лазарова, предприемачът Йордан Свраков и председателят на Младежкото обединение на БСП във Велико Търново Жулиета Войнова.
Социалистите ще се явят на изборите с пълна листа, която включва професионалисти от различни сфери, доказани специалисти и общественици. Предстои да бъде утвърден и кандидатът за кмет на община Велико Търново, а по време на провелата се конференция бяха определени кандидатите за кметове на населените места.
За свой кандидат в Дебелец БСП издига общественикът и библиотекар Събка Илиева. В Килифарево социалистите залагат на счетоводителя и икономист Виктория Николова, а в Ресен на младия Светослав Витанов. В Самоводене кандидатът на БСП ще бъде Маргарита Сърменова, а в Балван досегашният кмет Недьо Георгиев. В Никюп кандидат на БСП ще бъде президентът на местния футболен отбор Кирил Минков, в Хотница социалистите издигат Тихомир Тодоров, а във Водолей залагат на Милен Мирчев. За Арбанаси социалистите издигат педагогът и финансист Стефан Стоянов, а в Малки Чифлик залагат на досегашният кметски наместник Иван Чолаков.
За няколко населени места конференцията на БСП подкрепи независими кандидати. В Пчелище социалистите гласуваха доверие на Станислав Стоянов, в Леденик ще работят за успеха на Ваня Николова, а в Ново село, Беляковец и Присово дават подкрепата си за досегашните кметове Христо Христов, Албена Беренска и Малина Попова.
Социалистите приеха и платформа за местните избори с ясно разписани ангажименти и конкретни стъпки за подобряване качеството на живот в общината.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново