Великотърновски депутат оглави комисията за изработване на нов правилник на парламента

Публикувано на чт, 15 апр. 2021
2098 четения

Депутатът от Великотърновски избирателен район Христо Дочев оглави временната комисия за изработване на правилник за работа на 45-то Народно събрание. Той бе избран за народен представител от партия „Има такъв народ“. Христо Дочев е доктор по конституционно право и дългогодишен преподавател в СА „Д. А. Ценов“ в Свищов. В момента преподава в Медицинската академия в Плевен и работи като адвокат. Юристът бе на трето място в листата на „Има такъв народ“ и влезе в парламента, след като проф. Андрей Чорбанов избра да стане депутат от 23-ти избирателен район в София.

Предложеният от ГЕРБ Димитър Главчев за председател на комисията си направи отвод с аргумента, че Ива Митева също ще е член на комисията и заедно с това председател на парламента. В комисията влизат общо 18 народни представители – по трима от всяка парламентарна група. Срокът за работата й е до окончателното приемане на правилника.
Депутатът Мастън Мастънов от ДПС, който също е от Великотърновски избирателен район, бе избран за един от парламентарните секретари. Той е родом от село Петко Каравелово. Възпитаник е на ВТУ, завършил е финанси и международни икономически отношения.

Весела БАЙЧЕВА
 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново