Великотърновска фирма ще прави паркинга на Сержантското училище

Публикувано на вт, 30 юни 2020
3488 четения

Фирма “Мистрал 7” ООД е избрана като изпълнител за изграждането на буферния паркинг в района на бившето Сержантското училище във Велико Търново. Решението на общинската комисия е от миналата седмица. След като в края на миналата година не се яви нито един кандидат за изграждане на паркинга, обществената поръчка беше прекратена, а от Общината изпратиха покани до три местни фирми. Това са “Тера” ООД, “Мистрал 7” ООД и “Енел Строй” ООД, като последната фирма беше отстранена от участие. На първо място комисията класира офертата на “Мистрал 7”, като в мотивите ѝ е посочено, че отговаря на предварително обявените условия.
Прогнозната стойност на обществената поръчка е 405 000 лв. без ДДС. С парите се предвижда районът да се превърне в съвременен Бизнес център с обособени площи за конгресен център, атракционен парк, кътове за отдих и буферен паркинг. Имотът е с площ 19 239 кв. м, разположен близо до входната артерия на града от посока София. След закриване на Сержантското училище имотът не е поддържан, като съществуващият сграден фонд и подземната инфраструктура са силно компрометирани. Теренът е обрасъл с растителност от различни дървесни видове, храсти и треви. В имота се намират три стари сгради, които са неизползваеми и подлежат на премахване.
Паркингът ще е с места за три електрически автобуса, паркоместа за 10 бр. туристически автобуси и 102 паркоместа за леки коли – 10 електромобила и 5 места за инвалиди. Предвижда се и изграждането на КПП, автомати за таксуване, ел. табло и зарядни станции за електроавтобуси. Зоната за паркинг на автобуси ще бъде изпълнена с асфалтобетонова настилка, докато зоната за леки коли ще бъде с паркинг елементи на тревна фуга. Към буферния паркинг се предвижда още изграждане на необходимата площадкова инфраструктура и външни връзки според теренните особености и цялостното развитие на комплекса. Заложени са също нови настилки, бордюри, тротоари и повърхностно отводняване, съобразени с вертикалната планировка и съответното натоварване от превозните средства.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново