„Демократична България“ регистрира пълна листа с 16 кандидати в РИК

Публикувано на вт, 30 авг. 2022
2598 четения

 

„Демократична България“ се явява с пълна листа от 16 кандидати за Великотърновски избирателен район. Тя беше регистрирана малко по-рано днес в Районната избирателна комисия. „В националната кампания тръгваме с две основни задачи. Първата е продължаване на антикорупционните действия, основаващи се на закона. Трябва всеки, който си е позволил да краде от нашите пари да получи съответното бързо и справедливо наказание. Втората ни основна задача е евроатлантическото ни партньорство, ние сме членове на ЕС и НАТО и трябва да продължим да се държим като лоялни партньори“, заяви водачът на листата Людмила Илиева. Тя е на 46 г. и по професия е адвокат. Два мандата е общински съветник в Г. Оряховица и бивш областен управител на област В. Търново.
На второ място в листата е Владислав Иванов – предприемач от повече от 20 г., занимава се с производство на керамични изделия и хранителни добавки. На трета позиция е Пенчо Пандъков – еколог и хидробиолог, работи като експерт в управлението на водите и опазване на биологичното разнообразие. На четвърто място в листата е д-р Мавроди Калейнски – акушер-гинеколог и общински съветник във В. Търново. След него са предприемачът Любомир Марков, художникът Илза Христова и инженерът Красимир Кръстев от Елена.
На 8 място е Катерина Милушева – художник-илюстратор на детски книги и учебни материали, след нея са юристът Силвия Маркова от В. Търново и Радослав Иванов от Свищов, който работи в международна IT компания. На 11 място е Ивайло Вълчев, който от години е в сферата на енергетиката, на 12 място е Таня Илиева – учител в ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ във В. Търново, а на 13 позиция е Красимир Труфев – предприемач от старата столица. Следват биологът Иван Христов, който работи към WWF и адвокат Калоян Янков – депутат от 45 и 46-то Народно събрание, председател на Комисията „Росенец“. Общински съветник в мандат 2019/2021 във Великотърновски общински съвет. На 16 позиция е Димитър Къцарков, който е завършил „Политически науки“ в Йерусалимския университет и работи като консултант на частна практика.
По отношение на местните приоритети на коалицията, Людмила Илиева заяви, че ще работят по три основни задачи. Първата е проблемът с безводието в областта, който е изключително сериозен и според нея ще продължи да се задълбочава. „Като областен управител започнах инициатива водата от язовир „Александър Стамболийски“ да се ползва за питейно-битови нужди. Това е задача с дълъг хоризонт, но незапочната днес няма да бъде решена и след 10 г.“, заяви Илиева. По думите й вторият сериозен проблем за областта е екологията и припомни, че като губернатор е изискала корекция на нормите, на които трябва да отговарят частиците, съдържащи се в изпускания от комина на „Кроношпан“ дим. Като цъкаща екологична бомба определи и намеренията за изграждане на завод за горене на отпадъци край Върбовка. „Капцитетът на този завод е най-големия в страна. Направила съм изчисления, според които целият боклук на Великотърновска област ще бъде изгорен за 10 дни. Въпросът е какво ще прави през останалите дни този завод. Ясно е, че тук в региона ще се депонират и ще се горят отпадъци от къде ли не“, каза още Людмила Илиева.
Третият приоритет за региона е инфраструктурата и продължаване изграждането на АМ „Хемус“ и скоростен път, който да насочва трафика по линията Север – Юг.
По отношение на предстоящия вот от коалицията заявиха, че целта им е достойно представителство на демократичната общност в Народното събрание.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново