“Демократична България е гарант за отговорно поведение, борим се за третото място!”

Публикувано на вт, 6 юли 2021
117 четения

“Страната вече е много променена, и то към добро за последните няколко месеца. Резултатите на Демократична България ще бъдат далеч по-добри и нека вторите и третите в листите ни да се готвят, да не мислят, че участието им е без значение, а националната ни цел е трето място.”
Това каза в Горна Оряховица евродепутатът от Коалиция “Демократична България – Обединение” Радан Кънев, който подкрепи местната кандидат-депутатска листа и обмени идеи за бъдещия мандат с граждани на областта. Срещата се проведе пред емблематичното Демократично кафене, което гостува в парк “Пролет” в железничарския град. Кафенето бе съпроводено и от инициативата “Демократична България на колела”, която вече пропътува над 1500 км в цялата страна.
“Не съм си давал сметка колко много хора искат ГЕРБ да падне от власт. Това вече е факт, но е само половината от работата, която трябва да свършим. Другата половина е да направим здраво и силно правителство, което да промени България”, коментира и водачът на листата адв. Калоян Янков. И допълни, че срещите на коалицията в областта минават при огромен интерес дори в малките населени места, което е по-различното от предишната предизборна кампания.
“Най-хубавото от всичкото това пътуване е убеждението, че хората вече не се страхуват. Напротив, търсят ни и открито споделят симпатиите си. Посетихме Златарица, Джулюница, Елена, Свищов и продължаваме със срещите в цялата област. Навсякъде желанието за промяна е огромно”, допълни още той.
“Горна Оряховица е един прекрасен среден град. Това е типичният пример как обществото се променя и е готово да извърви пътя на промяната”, каза и адв. Людмила Илиева – втора в листата за Великотърновска област.
Петата в листата Елена Чамуркова също сподели своето усещане за обръщане на нагласите и освобождаване от страховете. Промяната идва с “Демократична Българи” и с № 23 в бюлетината, заявиха кандидатите на коалицията.
“Видяхме, че вълната, която тръгна в София на 4 април, когато ГЕРБ загуби изборите в столицата, а победител се оказа “Демократична България”, вече е заляла страната. Средната класа, която в последните 12 години, било защото беше приласкавана и лъгана, било защото беше мачкана и заплашвана, подкрепяше ГЕРБ, вече е променила своите нагласи. Част от тази средна класа вече е решила да гласува за “Демократична България”, но друга част още търси своята алтернатива. Затова се обръщам към всички, които работят за нашата кауза – предстоят ни решителни 10 дни, в които трябва да направим всичко възможно да усилим синята вълна. Имаме шанс да повишим значително влиянието на “Демократична България” и дори да удвоим нашия резултат, каза още Радан Кънев.
И допълни: “Голямата подкрепа за нас е и заради отговорното ни поведение в краткия 45-и Парламент, в който ние не си позволихме да правим сметки на дребно. Тази отговорна позиция кара хората да са уверени, че няма да ги подведем. Нашето силно присъствие в следващия Парламент ще е гаранция, че няма да има нужда от още едни извънредни избори. Защото България има нужда от стабилно правителство, работещ Парламент и реформирана правосъдна система. Всички тези гигантски по размера си кражби, които се разкриват в последните месеци, трябва да получат наказание, а това ще стане с независими и работещи Прокуратура и Съд. Българските граждани приключиха с ГЕРБ. Сега ние сме на ход да покажем, че може да предложим отговорно и честно управление, подчерта още евродепутатът. И добави, че е напълно възможно коалицията да стане трета политическа сила след вота на 11-и юли.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново