“Decathlon” посреща клиенти с разнообразни марки на атрактивни цени

Публикувано на чт, 3 окт. 2019
6048 четения

С атрактивни цени и голямо разнообразие от спортно оборудване и екипировка популярната в цял свят марка “Decathlon” вече има свой търговски център и във В. Търново. Днес в 10 часа магазинът ще посрещне първите си клиенти. Той се намира на втория етаж в Търговския парк на ул. “Магистрална” 17.
“За мен е чест да открия най-новия ни магазин в този прекрасен град в сърцето на България. Това е още една стъпка в правилната посока, а именно да направим спорта достъпен за повече хора”, заяви изпълнителният директор на “Decathlon” Мигел Анхел Санчес Кандон. Той благодари на бизнесмените Радослав Владев и Красимир Гърдев, собственици на Търговския парк, където се намира обектът.
Магазинът е с площ от над 1300 кв.м и е преустроен специално за нуждите на спортната верига от великотърновския архитект Пламен Иванов. В търговския обект са представени повече от 40 спортни дисциплини, а на сайта на компанията те са над 100. “Decathlon” разполага с над 20 собствени марки и собствен развоен център. В разработването на дизайна и продуктите участват запалени спортисти и професионалисти, подчерта Мигел Анхел Санчес Кандон. Той допълни, че концепцията на френската марка е да предлага максимално разнообразие от спортни продукти на достъпни цени.
“Неслучайно сме тук, тъй като “Decathlon” е компания с повече от 40 години история и над 100 000 съотборника. Радваме се, че можем да допринесем към този град с нови работни места и поглед към бъдещето, за да развиваме спорта заедно”, заяви управителят на магазина Цветан Маринов.
Сред официалните гости на откриването бяха зам.-кметът на Община В. Търново Снежана Данева-Иванова, кандидатът за кмет на старата столица Даниел Панов, депутатът и кандидат за кмет на Община Горна Оряховица Явор Божанков, представители на бизнеса, спорта и много други.
Даниел Панов благодари на инвеститорите за доверието в старопрестолния град. “Инвестицията е в синхрон и кореспондира както с традициите на В. Търново в областта на спорта, така и с позицията му сред седемте български града с най-бързо съвременно икономическо развитие. Благодаря ви, че вярвате във възможностите и перспективите пред общината. Вашата инвестиция доказва, че старопрестолният град и общината стават все по-атрактивни за все повече инвеститори, а също за младите хора и семейства. Това е една от големите цели на всички проекти за градска среда, инфраструктура, за обновяване на училищата, детските градини и спортните бази, които реализираме”, обърна се Даниел Панов към Мигел Анхел Санчес и колектива на компанията. Панов благодари и на ръководството на “Търговски парк В. Търново” за важната роля за привличането на “Декатлон”. Изпълнителният директор на компанията получи почетния знак на кмета на Община В. Търново – златна перпера, връчен му от Снежана Данева-Иванова.
Над 10 млн. лв. са инвестирани в спортната инфраструктура по време на управлението на Панов, който е кандидат-кмет на В. Търново за трети мандат. Обновяването на стадион “Ивайло” и южните спортни зали, изграждането на Мултифункционална спортна зала, реконструкцията на хандбална зала “Сава Величков”, плувните басейни в СУ “Емилиян Станев” и Спортно училище “Георги Живков”, монтирането на спортни и фитнес площадки в парковете и зоните за отдих са част от добрите примери. На финал е изграждането на тренировъчното игрище за футбол до Спортно училище “Георги Живков”, което също бе основно ремонтирано и модернизирано. В. Търново дава пример и за успешно публично-частно партньорство в сферата на спорта, в резултат на което са изградени бази за тенис и плувен комплекс.
Основни ремонти на училищните салони са сред основните приоритети в концепцията на Даниел Панов за следващите четири години. В напреднала фаза са разговорите с БФС за изграждане на нов тренировъчен комплекс западно от стадион “Ивайло”. Проучват се и механизмите за европейско финансиране за плувен басейн с олимпийски размери, който да бъде изграден в района на бившето сержантско училище.
Весела БАЙЧЕВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново